Α. Γεωργιάδης: Ο πρωθυπουργός ζήτησε σεβασμό προς τους γιατρούς

Τον έμπρακτο σεβασμό προς τους γιατρούς και την εξάντληση όλων των περιθωρίων για να γίνει η μεταρρύθμιση στην Υγεία με τον πιο ομαλό τρόπο, ζήτησε ο πρωθυπουργός από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, κατά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Α. Γεωργιάδης: Ο πρωθυπουργός ζήτησε σεβασμό προς τους γιατρούς
2'


Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ότι «είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τον Πρωθυπουργό για το γνωστό θέμα της μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Ο κ. Πρωθυπουργός ζήτησε και από μένα και από τον κ. Μπέζα, στην προσπάθειά μας να δείξουμε το σεβασμό μας, τον έμπρακτο σεβασμό μας, προς τους γιατρούς, να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια, ώστε να ικανοποιήσουμε τη δική τους ανάγκη η μεταρρύθμιση να γίνει με τον πιο ομαλό τρόπο. Τους καλούμε, λοιπόν, σε διάλογο ει δυνατόν και από σήμερα, όπως κάνουμε όλο αυτό το διάστημα, για να ξεκαθαρίσουμε το πώς ακριβώς θα γίνει αυτή η μεταρρύθμιση και το πώς ακριβώς θα γίνει αυτή η μετάβαση».

Ο υπουργός Υγείας κάλεσε εκ νέου τους γιατρούς να λήξουν την απεργία τους, ωστόσο έκανε ένα βήμα πίσω λέγοντας ότι θα συζητήσει ακόμα και με απεργούς: «Κοιτάξτε, εφόσον ο κ. Πρωθυπουργός ζητάει να κάνουμε διάλογο ακόμα και από σήμερα, εμείς μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων θα τους δεχθούμε ακόμα κι αν κάνουν απεργία, αλλά το μείζον είναι να έρθουν και να ξεκινήσουμε την κουβέντα, για να γίνει αυτό με τον πιο σωστό τρόπο».

Πάντως, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει, ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, αλλά διαθεσιμότητα θα υπάρξει. «Όταν θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε τα κενά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, σε λίγες μέρες, θα είμαστε έτοιμοι, για να σας παρουσιάσουμε, όπως κάναμε και το καλοκαίρι, το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας. Πάντως, δε θα καθυστερήσει τίποτα. Θα γίνουν όλα πολύ γρήγορα», είπε αναφερόμενος στην κινητικότητα.

Διαβάστε επίσης:

Μ. Βλασταράκος: Ο διάλογος θα αρχίσει χωρίς προαπαιτούμενα

Ο Σαμαράς «άδειασε» τον Άδωνι για τους χειρισμούς του

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
16:35ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Νεμέα