Ξηροί καρποί: Πόσο μειώνουν τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, καρκίνου και πρόωρου θανάτου
Οι ξηροί καρποί αποτελούν σημαντικό κομμάτι της διατροφής κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Μόνοι ή ως μέρος γλυκών και φαγητών, οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και ιχνοστοιχεία.
Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει πως οι ξηροί καρποί είναι ένα τρόφιμο εξίσου θρεπτικό με τα φρούτα και τα λαχανικά.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
Trending
Ροή Ειδήσεων
Δημοφιλή