Το Yangwang U9 είναι το τρίτο ταχύτερο στον κόσμο!

Το νέο ηλεκτρικό hypercar από την BYD, άγγιξε τα 373 χλμ./ώρα, κατακτώντας την τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη των ταχύτερων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το Yangwang U9 είναι το τρίτο ταχύτερο στον κόσμο!
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Αυτό το επίτευγμα καθιστά το U9 πιο γρήγορο από άλλα εντυπωσιακά ηλεκτρικά μοντέλα, όπως το Pininfarina Battista (των 357 χλμ./ώρα) και την Lotus Evija (των 350 χλμ./ώρα). Μόνο το Rimac Nevera (415 χλμ/ώρα) και το Aspark Owl (437 χλμ/ώρα) βρίσκονται μπροστά του.

Αξίζει να σημειωθεί πως, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι η μέγιστη ταχύτητα του θα ήταν 300 χλμ/ώρα. Η πραγματικότητα, όμως, ξεπέρασε τις προσδοκίες, με το hypercar της να σημειώνει μια εξαιρετική επίδοση χάρη στους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες του, που αποδίδουν συνολικά 1.288 ίππους και 1.682 Nm.

Αισθητικά, το U9 εντυπωσιάζει με τον εξωτικό του σχεδιασμό, με στοιχεία όπως τα σχήματος C φώτα και η πίσω αεροτομή που είναι εμπνευσμένη από τα αγωνιστικά, ενώ υπάρχουν και πολλές λεπτομέρειες από ανθρακόνημα.

Παρά το γεγονός ότι δείχνει σαν να κοστίζει εκατομμύρια ευρώ η Yangwang ανακοίνωσε ότι η τιμή του U9 θα κυμαίνεται λίγο πάνω από τις 200.000 ευρώ, καθιστώντας το εξαιρετικά ανταγωνιστικό, δεδομένων των επιδόσεων του.

Το U9 δείχνει τη φιλοδοξία της Κίνας να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και στον τομέα των υπερπολυτελών ηλεκτρικών σπορ αυτοκινήτων, ανταγωνιζόμενη τις καθιερωμένες ευρωπαϊκές και αμερικανικές εταιρείες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή