Βατερλό στο Παρίσι

Πήγαν για μαλλί και έφυγαν κουρεμένοι από το Παρίσι. Μας παρουσίαζαν τη συνάντηση με την τρόικα στη γαλλική πρωτεύουσα και όχι στην Αθήνα, σαν μέγιστη επιτυχία της ελληνικής πλευράς.

Βατερλό στο Παρίσι


Οι τροϊκανοί (Μαζούχ και λοιποί συγγενείς) καλοδέχτηκαν την ελληνική πρόταση να συναντηθούν όλοι στο Παρίσι, γιατί άλλο να πίνεις τον καφέ σου σε κάποιο παρισινό μπιστρό στις όχθες του Σηκουάνα και άλλο να περιμένεις τον έλληνα ντελιβερά με τα σουβλάκια, στα γραφεία των ελληνικών υπουργείων.

Τελικά όμως... πάπαλα, όπως λένε και οι πιτσιρικάδες. Πήγαμε, ξοδευτήκαμε και γυρίσαμε με πεσμένα τα αυτιά. Γιατί οι τροϊκανοί, είτε στην Αθήνα τους βλέπουμε είτε στο Παρίσι, το χαβά τους και δεν καταλαβαίνουν από εκκλήσεις: θα κάνετε αυτό κι αυτό, και απολύσεις στο δημόσιο, και ΕΝΦΙΑ, και όλοι σε ένα ταμείο-μαμούθ, και όχι εκατό δόσεις για όσους χρωστάνε και, και, και.

Παρισινό Βατερλό Χαρδούβελη και Μηταράκη. Γι' αυτό και σε 20-30 μέρες θα έχουμε την τρόικα πάλι εδώ, στα πόδια μας, στην Αθήνα, για να μας ελέγξουν και να δουν τι εφαρμόσαμε από αυτά που μας είπανε.

Γι' αυτό και ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια της έκθεσης της Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει, λέει, μονομερώς στην εξαγγελία κάποιων μέτρων ελάφρυνσης των βαρών για τους Έλληνες.

Το «μονομερώς» σημαίνει ότι δεν έχει την έγκριση από την τρόικα στο Παρίσι.

Μου μυρίζει πάλι Ζάππειο αδέλφια. Καθρεφτάκια και τσατσάρες για τους ιθαγενείς και μετά σιωπή και μία από τα ίδια.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή