Πωλείται μία Lamborghini Countrach με άρωμα Χόλυγουντ

Η συγκεκριμένη λευκή Lamborghini Countach 25th Anniversary έχει ταυτιστεί με τον κεντρικό χαρακτήρα της ταινίας «The Wolf of Wall Street».

Πωλείται μία Lamborghini Countrach με άρωμα Χόλυγουντ
2'

Του Γιάννη Σκουφή

Αν δεν έχετε δει την ταινία «Ο Λύκος της Wall Street» που έχει σκηνοθετήσει ο Σκορσέζε θα πρέπει οπωσδήποτε να το κάνετε. Η ταινία εστιάζει στον ιδιαίτερο τρόπο ζωής του Jordan Belfort, ενός χρηματιστή που τα έκανε όλα την δεκαετία του ‘90.

Στην ταινία χρησιμοποιήθηκαν δύο αυτοκίνητα, το ένα υποτίθεται ότι καταστράφηκε ολοσχερώς. Υπάρχουν πολλές φήμες σχετικά με τη διαλυμένη Lamborghini. Η πιο γνωστή θέλει τον Μάρτιν Σκορσέζε, ο οποίος ήταν συμπαραγωγός και σκηνοθέτης της ταινίας, να επιμένει στην χρήση μιας πραγματικής Countach επειδή δεν ήταν ικανοποιημένος με το πώς φαινόταν μια ψεύτικη.

Το αν το κατεστραμμένο αυτοκίνητο ήταν ή όχι μια πραγματική Countach 25th Anniversary ή μία ρέπλικα, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο. Πάντως, αυτό που γλύτωσε, με αριθμό πλαισίου KLA12722, θα είναι ένα από τα πιο σημαντικά αυτοκίνητα στη δημοπρασία της RM Sotheby's που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο στη Νέα Υόρκη. Όσο για την τιμή πώλησής της εκτιμάται πως θα ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια δολάρια.

Η Lamborghini είχε κατασκευάσει περίπου 650 μονάδες της επετειακής Countach, από τα οποία 23 ήταν βαμμένα σε Bianco Polo, όπως το αυτοκίνητο της ταινίας. Ο Horacio Pagani, ο οποίος αργότερα ίδρυσε την Pagani Automobili, είχε αναλάβει τις όποιες αναβαθμίσεις για την ταχύτερη έκδοση της αρχέτυπης Countach που ολοκλήρωνε το 0-100 χλμ./ώρα σε 5,0 δεύτερα και τελική ταχύτητα 306 χλμ./ώρα.

Στην ταινία, η Lamborghini Countach παίζει σημαντικό ρόλο σε μια σκηνή όπου ο μεθυσμένος Belfort, τον οποίο υποδύεται ο Leonardo DiCaprio, σέρνεται στο αυτοκίνητο και ανοίγει την πόρτα του συνοδηγού με το πόδι του. Στη συνέχεια, καταστρέφει το αυτοκίνητο του, πέφτοντας πάνω σε σταθμευμένα, πινακίδες και σε ένα καρότσι του γκολφ, προτού τον συλλάβει η αστυνομία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή