Το πιο γρήγορο ηλεκτρικό στρεβλώνει το χρόνο (video)

Έχετε αναρωτηθεί πως μπορεί να είναι όταν ένα όχημα που κυλά στο έδαφος καταφέρνει από στάση να πιάσει τα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο;

Το πιο γρήγορο ηλεκτρικό στρεβλώνει το χρόνο (video)
2'

Του Γιάννη Σκουφή

Γνωστό ως AMZ Racing Mythen, αυτό το εντυπωσιακό ηλεκτρικό όχημα μπορεί να ολοκληρώσει την διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα μέσα στον ελάχιστο χρόνο των 0,956 δευτερολέπτων. Πως όμως μπορεί να είναι η επίτευξη αυτού του ασύλληπτου ρεκόρ μέσα από τα μάτια του ανθρώπου που το πέτυχε;

Ο Tom Scott του YouTube αναλαμβάνει το τιμόνι του «Mythen», του ηλεκτρικού οχήματος που δημιούργησε η AMZ Racing, το οποίο σημείωσε το ρεκόρ τον προηγούμενο μήνα. Παρόλο που δεν μπορούσε να καταρρίψει το ρεκόρ λόγω του βάρους του, είχε τη δυνατότητα να βιώσει την πλήρη και πρωτόγνωρη για αυτόν επιτάχυνση.

Δεν τα πήγε άσχημα αφού κατάφερε να φτάσει από στάση τα 100 χλμ./ώρα μέσα σε 1,4 δευτερόλεπτα, μια εκπληκτική επίδοση που μπορούν να πλησιάσουν μόνο αγωνιστικά αυτοκίνητα ή επιβατικά όπως το Tesla Model S Plaid των 1.020 ίππων.

Στην απόλυτη του ταχύτητα, το Mythen μπορεί να επιταχύνει σχεδόν τόσο γρήγορα όσο ένα αεροσκάφος που εκτοξεύεται από αεροπλανοφόρο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην διάρκεια του ρεκόρ η οδηγός, Chiara Lenz, έφτασε σε επιτάχυνση τα 3,8 g. Η μοναδική άλλη τοποθεσία στον πλανήτη όπου ένας κανονικός άνθρωπος μπορεί να βιώσει τέτοιες δυνάμεις είναι σε ένα «τρενάκι» στην Ιαπωνία, το οποίο, σύμφωνα με τον Scott, έκλεισε λόγω τραυματισμών των επιβατών.

Στο βίντεο, ο Scott φωνάζει συνεχώς. Πράγματι, φαίνεται να του παίρνει περισσότερο χρόνο να επεξεργαστεί την εμπειρία από ό,τι χρειάζεται για να την ζήσει. Μετά την πέρασμα, καταφέρνει να πάρει μία ανάσα και μετά από λίγο, λέει: «Αυτό ήταν το μακρύτερο δευτερόλεπτο της ζωής μου. Αλήθεια, ήταν πραγματικά μόνο ένα δευτερόλεπτο και κάτι; Ένιωθα σα να ήταν πέντε».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή