Η Krug και η Arctic Trucks παρουσιάζουν το απόλυτο αυτοκινούμενο

Το Bedrock XT2 δε είναι  ένα απλό αυτοκινούμενο, καθώς διαθέτει όλα τα εφόδια για να επισκεφτεί κανείς ακόμη και τις πιο αφιλόξενες περιοχές.

Η Krug και η Arctic Trucks παρουσιάζουν το απόλυτο αυτοκινούμενο
2'

Του Γιάννη Σκουφή

Από την περίοδο του κόβιντ πολλά έχουν αλλάξει και πολλοί είναι αυτοί που έχουν αναθεωρήσει τον τρόπο ζωής και εργασίας τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα ποσοστά τηλεργασίας παραμένουν υψηλά και παράλληλα έχει αυξηθεί η ζήτηση για υπαίθρια διαβίωση.

Αποτέλεσμα αυτού είναι οι εταιρίες που κατασκευάζουν τροχόσπιτα και αυτοκινούμενα να βρίσκονται από πλευράς πωλήσεων σε μία από τις καλύτερες περιόδους. Και πέρα από τα απλά αυτοκινούμενα υπάρχουν και εταιρίες, όπως οι Krug και Arctic Trucks, που διαθέτουν πιο ειδικά μοντέλα που μπορούν να κινηθούν πολύ μακριά από την άσφαλτο.

Όπως π.χ. το Bedrock XT2, ένα overland αυτοκινούμενο που βασίζεται πάνω σε ένα Ford F-550. Εξωτερικά, το μόνο που θυμίζει το αμερικανικό «αγροτικό» είναι το εμπρός του μέρος. Από εκεί και πέρα η καρότσα του έχει αντικατασταθεί από μία πρόσθετη κατασκευή που παρέχει όλες τις ανέσεις ενός πολυτελούς τροχόσπιτου.

Στο εσωτερικό του, το Bedrock προσφέρει ένα τεράστιο king size κρεβάτι, κουζίνα, πλήρες μπάνιο και δυνατότητα μετατροπής της τραπεζαρίας σε χώρο ύπνου. Διαθέτει σύστημα General Ecology Seagull IV-X2, που φιλτράρει και επεξεργάζεται με UV το νερό, εξασφαλίζοντας πόσιμο νερό για τους επιβάτες.

Μάλιστα, τα πάνελ του τροχόσπιτου είναι κατασκευασμένα από ειδικά μονωτικά υλικά ώστε να προσφέρουν ιδανική θερμοκρασία δωματίου τόσο σε περιοχές με πολικό ψύχος όσο και στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες στις ερήμους.

Το συνολικό του μήκος φτάνει τα 6,68 μέτρα, το πλάτος τα 2,42 και το ύψος τα 2,28 μέτρα. Η Arctic Trucks έχει κάνει διάφορες ενισχύσεις και αναβαθμίσεις στην πνευματική ανάρτηση των 8 συνδέσμων ώστε να αντέχει το πρόσθετο βάρος, αλλά και να προσφέρει τα απαιτούμενα επίπεδα άνεσης ανεξαρτήτως εδάφους.

Το ηλεκτρικό σύστημα του Bedrock είναι επίσης εξαιρετικά προηγμένο, με 1.450 W ηλιακής ενέργειας και μια μπαταρία 23 kW από την Victron, που εξασφαλίζει ενεργειακή αυτονομία. Το όχημα διαθέτει επίσης σύστημα θέρμανσης Truma, κλιματιστικό Nordic Cooling X3, και άλλα πολυτελή χαρακτηριστικά όπως τηλεοράσεις, προετοιμασία για Starlink και ηχοσυστήματα.

Το Bedrock XT2 ακούγεται ως το απόλυτο overland τροχόσπιτο προσφέροντας σχεδόν όλες τις ανέσεις ενός σπιτιού πάνω σε τροχούς. Για αυτό και η τιμή του στις ΗΠΑ ξεκινά από τις περίπου 640 χιλιάδες ευρώ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή