ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέες ταινίες στα σινεμά με Χοακίν Φίνιξ στο «Napoleon»

Ο Χοακίν Φίνιξ ως Ναπολέων Βοναπάρτης
Ο Χοακίν Φίνιξ ως Ναπολέων Βοναπάρτης
Feelgood Entertainment

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου.

Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα ανήκει στον Ρίντλεϊ Σκοτ και τη νέα επική ταινία του, «Napoleon» με τον βραβευμένο με Όσκαρ Χοακίν Φίνιξ στο ρόλο του εμβληματικού Γάλλου Αυτοκράτορα.

Ναπολέων (Napoleon)

Η νέα πολυαναμενόμενη, επική ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Όσκαρ Χοακίν Φίνιξ. Μαζί του η Βανέσα Κίρμπι. Η ταινία αφηγείται την πολυτάραχη άνοδο και πτώση του εμβληματικού Γάλλου Αυτοκράτορα Ναπολέοντα Βοναπάρτη, και αποτυπώνει το ανελέητο ταξίδι του στην εξουσία υπό το πρίσμα της εμμονικής, εκρηκτικής σχέσης του με τη μόνη αληθινή του αγάπη, την Ιωσηφίνα, προβάλλοντας τις οραματικές στρατιωτικές και πολιτικές τακτικές του μέσα από μερικές από τις πιο απαιτητικές δυναμικές σκηνές μάχης στην ιστορία του κινηματογράφου.

Ο Δρόμος της Εξιλέωσης (Desperation Road)

Ένα σύγχρονο νουάρ βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μάικλ Φάρις Σμιθ σε σκηνοθεσία της Ναντίν Κρόκερ (Continue) που μας παρασύρει σε μία μικρή πόλη του Μισισιπή όπου η δικαιοσύνη και ο νόμος είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Στην ταινία για ανθρώπους που βασανίζονται από λάθη του παρελθόντος, πρωταγωνιστούν ο βραβευμένος με Όσκαρ Μελ Γκίμπσον (Braveheart), o Γκάρετ Χέντλαντ (TRON: Legacy) και η Γουίλα Φιτζέραλντ (τηλεοπτική σειρά Κραυγή Αγωνίας).

Ένα φιλμ νουάρ που διαδραματίζεται σε μία έκρυθμη πόλη του Μισισιπή, όπου μία μητέρα και η μικρή της κόρη βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, εκεί που διασταυρώνονται το ουίσκι, τα όπλα και η δίψα για εκδίκηση. Μετά από την επταετή του φυλάκιση για φόνο, ο Ράσελ (Γκάρετ Χέντλαντ) πιστεύει ότι έχει εξοφλήσει το χρέος του απέναντι στην κοινωνία, αλλά τα αδέλφια του νεαρού άντρα που δολοφονήθηκε δεν έχουν την ίδια άποψη. Περιμένουν τη στιγμή που θα αποφυλακιστεί, διψασμένοι για αίμα και εκδίκηση.

Λίγο πιο κάτω, στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο προς τη Λουϊζιάνα, η Μέιμπεν (Γουίλα Φιτζέραλντ) και η μικρή της κόρη κάνουν οτοστόπ κάτω από τον ανελέητο ήλιο, με όλα τους τα υπάρχοντα σε μία σακούλα σκουπιδιών. Απεγνωσμένες και εξαντλημένες, ξοδεύουν το τελευταίο τους δολάριο σε ένα μοτέλ. Αλλά λίγο πριν το ξημέρωμα, η Μέιμπεν τρέχει στο σκοτάδι με ένα πιστόλι στο χέρι. Ο σερίφης είναι νεκρός, ξαπλωμένος στο έδαφος με τους προβολείς του περιπολικού του να τον λούζουν στο φως. Όταν ο Ράσελ καταφθάνει στο σημείο, τα μάτια του νόμου δεν μπορούν παρά να στραφούν σε εκείνον, ειδικά με το όπλο που έχει χώσει για προστασία κάτω από το κάθισμα του φορτηγού. Με τις μοίρες τους να έρχονται σε σύγκρουση, ο Ράσελ πρέπει να αποφασίσει αν θα σώσει τον εαυτό του ή τη Μέιμπεν και το παιδί της.

Κόκκινος Ουρανός (Roter Himmel)

Ένα μικρό εξοχικό σπίτι στη Βαλτική θάλασσα. Οι μέρες είναι ζεστές και δεν έχει βρέξει εδώ και εβδομάδες.Τέσσερις νέοι συναντιούνται, παλιοί και νέοι φίλοι. Το δάσος που τους περιβάλλει παίρνει φωτιά, όπως τα συναισθήματα τους. Η ευτυχία, η λαγνεία και η αγάπη, αλλά επίσης και η ζήλεια, η μνησικακία και οι εντάσεις. Εντωμεταξύ, το δάσος καίγεται και σύντομα οι φλόγες είναι εκεί.

Πράσινα Σύνορα (Green Border)

Στα βαλτώδη δάση που σχηματίζουν το λεγόμενο «πράσινο σύνορο» μεταξύ Λευκορωσίας και Πολωνίας, πρόσφυγες που αναζητούν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη βρίσκονται παγιδευμένοι στη γεωπολιτική κρίση που έχει κατασκευάσει η προπαγάνδα του Λευκορωσου δικτάτορα Αλεξάντερ Λουκασένκο. Εκεί, σαν πιόνια σε έναν αόρατο πόλεμο, θα συγκρουστούν οι ζωές μιας οικογένειας Σύριων προσφύγων, μιας Βρετανίδας ακτιβίστριας και ενός νεαρού συνοριοφύλακα.

Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Βενετίας 2023.

Ο Πυρετός του Πετρόφ (Petrovy v Grippe)

Μια μέρα στη ζωή ενός δημιουργού κόμικς και της οικογένειάς του στην μετα-σοβιετική Ρωσία. Ενώ ο Πέτροφ είναι άρρωστος, ο φίλος του Ίγκορ τον πηγαίνει σε έναν μακρινό περίπατο, όπου τα όρια φαντασίας και πραγματικότητας χάνονται.

Ευχή (Wish)

Μια ολόφρεσκη μουσική animation κωμωδία καλωσορίζει το κοινό στο μαγικό βασίλειο του Ρόσας, όπου η Άσα, μια πανέξυπνη ιδεαλίστρια κάνει μια τόσο δυνατή ευχή που κάποια κοσμική δύναμη, με τη μορφή μιας μικρής υπερενεργητικής μπάλας με το όνομα Αστέρι, αναλαμβάνει να την πραγματοποιήσει. Μαζί, η Άσα και το Αστέρι αντιμετωπίζουν τον πιο επικίνδυνο εχθρό, τον ηγέτη της πόλης Ρόσας, τον Βασιλιά Μαγκνίφικο, προκειμένου να σώσουν την κοινότητά της και να αποδείξουν πως όταν η θέληση ενός θαρραλέου ανθρώπου συνδυάζεται με τη μαγεία των αστεριών, συμβαίνουν θαύματα.

Με τα Μάτια της Νταλβά (Dalva)

Στιβαρό σκηνοθετικό ντεμπούτο που μας φέρνει μπροστά σε μια σοκαριστική υπόθεση παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, σε μια σκληρή και ταυτόχρονα ευαίσθητη "αντίστροφη" ιστορία ενηλικίωσης.


Διαβάστε επίσης

Ρίντλεϊ Σκοτ - To άγριο κράξιμο στους Γάλλους: «Δεν χωνεύουν ούτε τους εαυτούς τους»

Έρχεται ο Ναπολέων: Τελικό τρέιλερ λίγο πριν την πρεμιέρα της επικής ταινίας

Νέο τρέιλερ για το «Napoleon»: Ο Χοακίν Φίνιξ παίρνει το στέμμα υπό τους ήχους των Black Sabbath