Πολυτεχνείο: Σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την λήξη της πορείας - Βροχή από μολότοφ (vid&pics)

Εκτονώθηκε η κατάσταση στα Εξάρχεια καθώς σταμάτησαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν για περισσότερες από δύο ώρες στην περιοχή των Εξαρχείων μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την 42η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Πολυτεχνείο: Σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την λήξη της πορείας - Βροχή από μολότοφ (vid&pics)
2'

Τα επεισόδια διήρκησαν για τουλάχιστον δύο ώρες με συνεχείς ρίψεις μολότοφ, πετρών και ξύλων από την μεριά των κουκουλοφόρων προς τους αστυνομικούς οι οποίοι απαντούσαν με ρίψεςι χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

1

Για τα επεισόδια έχουν σημειωθεί 7 συλλήψεις καθώς και πολλές προσαγωγές.

Τρία άτομα συνελήφθησαν για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών και δύο επειδή έσπασαν τζαμαρία σούπερ μάρκετ της περιοχής και στη συνέχεια εισέβαλαν σε αυτό, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Παράλληλα, έχουν προκληθεί ζημιές σε εισόδους πολυκατοικιών που βρίσκονται στην περιοχή, αλλά και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

2

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά τις 20:00 όταν και ολοκληρώθηκε η πορεία για την 42η επέτειο του Πολυτεχνείου. Ομάδα κουκουλοφόρων που συμμετείχαν στην πορεία για το Πολυτεχνείο με το μπλοκ των αντιεξουσιαστών, έφθασαν στην πλατεία Εξαρχείων και επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ στις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην οδό Στουρνάρη.

Δείτε στην παραπάνω gallery φωτογραφίες από τα επεισόδια

Οι διαδηλωτές έσπασαν ένα όχημα και το έσπρωξαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και έκαψαν ακόμη ένα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύθηκαν όταν οι κουκουλοφόροι προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο του Πολυτεχνείου. Οι αστυνομικοί κάνοντας χρήση χημικών τους απέτρεψαν.

3 copy

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην περιοχή των Εξαρχείων είναι το ότι από τις γύρω πολυκατοικίες λείπουν όλα τα μάρμαρα, που φυσικά έγιναν τα «πολεμοφόδια» των ταραξιών.

Αξίζει να σημιεωθεί ότι οι κουκουλοφόροι ήταν περίοπου 200 άτομα και πετούσαν προς τους αστυνομικούς και τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο ότι έβρισκαν μπροστά τους. Μάλιστα ένας δημοσιογράφος τραυματίστηκε στο στομάχι από πέτρα ωστόσο η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στην Θεσσαλονίκη έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ όπου ξεκίνησαν νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης οι πορείες για την 42η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Επεισόδια μικρής έκταση σημειώθηκαν στην Πάτρα μετά την ολοκλήρωση της πορείας γιατ ην μνήμη των θυμάτων του Πολυτεχνείου.

Ειδικότερα, ομάδα αντιεξουσιαστών που βρισκόταν στο τέλος της πορείας, προκάλεσε φθορές σε βιτρίνες καταστημάτων, σε φωτεινούς σηματοδότες και άναψαν φωτιές επί της οδού Κορίνθου, λίγο πριν από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του πανεπιστημίου.

Αμέσως, μετά απομακρύνθηκαν από την περιοχή και φθάνοντας στην πλατεία Πυροσβεστείου διαλύθηκαν.

Ας σημειωθεί ότι νωρίτερα, μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν την δική τους πορεία στο κέντρο της πόλης για την σημερινή επέτειο, η οποία ολοκληρώθηκε ειρηνικά.



Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή