Εντάλματα σύλληψης για το οπλοστάσιο στη Λούτσα

Οκτώ εντάλματα σύλληψης εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για την υπόθεση του μεγάλου οπλοστασίου που εντοπίστηκε σε πολυκατοικία στη Λούτσα, ενώ ήδη οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 56χρονου και μία 49χρονης.

Εντάλματα σύλληψης για το οπλοστάσιο στη Λούτσα
1'

Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχή, εμπορία και λήψη όπλων για διάπραξη κακουργημάτων κατά συναυτουργία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας η δράση της οργάνωσης άρχισε πριν από περίπου οκτώ χρόνια (2004) με την εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή πυροβόλων και πολεμικών όπλων από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ, με σκοπό τη διακίνησή τους στη χώρα μας.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στη δικογραφία μεγάλο τμήμα του οπλισμού φέρεται να έφτασε ταχυδρομικώς από τη Γερμανία και ως παραλήπτης των όπλων εμφανίζεται 53χρονος δικηγόρος από τα Σπάτα, που είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος και ο οποίος ήταν πρόεδρος και χρηματοδότης -μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο- σε τοπικό ποδοσφαιρικό σωματείο το οποίο αγωνίζεται στη Δ' Εθνική.Ο δικηγόρος είχε εκλεγεί τις περιόδους 1995-1998 και 1998-2000 δημοτικός σύμβουλος Σπάτων με δύο ανεξάρτητες παρατάξεις.

Τα όπλα βρέθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στη Λούτσα και συγκεκριμένα, σε πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Αρτέμιδος και Αύρας.Τα περισσότερα από αυτά ήταν πακεταρισμένα σε κουτιά και πρόκειται κυρίως για καλάσνικοφ, πολεμικά όπλα και πιστόλια τύπου MG -42 και ΜΡ-44. Επιπλέον, βρέθηκαν εξαρτήματα όπλων, σφαίρες και φόρμες παραλλαγής.

Τα περισσότερα όπλα έχουν ήδη μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για βαλλιστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή