Κλείνουν 44 ΔΟΥ και στέλνουν κατασχετήρια στους πολίτες

Λουκέτο μπαίνει από σήμερα σε 44 ΔΟΥ της χώρας, με τους οφειλέτες τους να πρέπει άμεσα να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Κλείνουν 44 ΔΟΥ και στέλνουν κατασχετήρια στους πολίτες
1'

Οι ανοιχτοί φάκελοι σε όσες ΔΟΥ από σήμερα κλείνουν, θα μεταφερθούν σε άλλες ΔΟΥ, των οποίων οι προϊστάμενοι έχουν ξεκάθαρη εντολή να εισπράξουν το συντομότερο όλα τα οφειλόμενα.

Για το σκοπό αυτό, όλοι όσοι έχουν σήμερα οφειλές προς τις Οικονομικές Υπηρεσίες που έκλεισαν, θα ειδοποιηθούν ταχυδρομικά προκειμένου να πληρώσουν τα περίπου 4.5 δισ. ευρώ που οφείλουν.

Τα ειδοποιητήρια αναμένεται να φτάσουν ταχυδρομικώς. Το "φοροκυνήγι" θα ξεκινήσει από εκείνους που δε μπορούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις ή αγνοούν τις κλήσεις του Υπουργείου Οικονομικών για εκκαθάριση των υποθέσεων τους.

Σε διαφορετική περίπτωση, τα κατασχετήρια είναι προ των πυλών. Σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, πλέον το φοροεισπρακτικό επιτελείο έχει τη δυνατότητα να κατάσχει μιθούς ή συντάξεις άνω των 1.000 αλλά ακόμα και οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου χρειάζεται προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του Δημοσίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή