Το τελευταίο καλοκαίρι της Μαρίας Τσάκου, στη Χίο!

Στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Χίο θα μεταφερθεί σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Τρίτη 2 Νοεμβρίου, η σορός της Μαρίας Τσάκου...

2'

Στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Χίο θα μεταφερθεί σύμφωνα με πληροφορίες, την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, η σορός της Μαρίας Τσάκου, κόρης του εφοπλιστή Παναγιώτη Τσάκου, η οποία πέθανε ξαφνικά την περασμένη Παρασκευή από ανακοπή καρδιάς, στη Νέα Υόρκη.

Το newsbomb.gr ήταν το πρώτο που δημοσίευσε την τραγική είδηση του ξαφνικού θανάτου της Μαρίας Τσάκου, η κηδεία της οποίας θα τελεστεί στα Καρδάμυλα Χίου στις 14:00 μετά το μεσημέρι σε κλειστό οικογενειακό κύκλο. Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου στις 11:00 το πρωί θα τελεστεί τρισάγιο στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στον Πειραιά.

Εκεί που κάθε χρόνο η οικογένεια Τσάκου ανήμερα τον 15αύγουστο είχε διπλή χαρά, για την άτυχη Μαρία και τον πατέρα της Παναγιώτη που είχαν την ονομαστική τους γιορτή. Τα τελευταία χρόνια το πάρτι περιλάμβανε και τον τρίτο εορτάζοντα της οικογένειας, τον ανιψιό της Παναγιώτη Τσάκο τζούνιορ, γιο της Σήλιας Κριθαριώτη και του Νίκου Τσάκου.

Το καλοκαίρι του 2010, το τελευταίο της ζωής της στα αγαπημένα της Καρδάμυλα, η Μαρία Τσάκου φιλοξένησε μαζί με τον πατέρα της τρεις μορφές της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας. Τον Κρέγκ Βέρντερ , καθηγητή στις ΗΠΑ, ο οποίος πέτυχε να αποκωδικοποιήσει το ανθρώπινο DNA, μαζί με τον συνεργάτη του Άρη Πατρινό, καθώς και τον Δρ. Σταμάτη Κριμιζή, διακεκριμένο Έλληνα επιστήμονα, συνεργάτη της NASA!

Ο Παναγιώτης Τσάκος, σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του είχε πει για τα δυο παιδιά του:

" Υπεραγαπιούνται και μοιάζουν, αν και δίνουν διαφορετικές εντυπώσεις. Η Μαρία δείχνει πιο ψυχρή και δυσπρόσιτη, αλλά είναι ψυχούλα. Ο Νίκος, αν και δεν είναι δύσκολος στους χαριεντισμούς, τελικά δεν είναι τόσο εύκολο να δεθεί."

Ο αδελφός της Νίκος, ήταν σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, ο άνθρωπος που βρήκε την άτυχη Μαρία, νεκρή!

Η Μαρία Τσάκου είχε πλούσια πολιτιστική και φιλανθρωπική δράση. ‘Ηταν πρόεδρος του Ιδρύματος γεννήθηκε "Maria Tsakos" στην Ουρουγουάη που είχε ως σκοπό την προώθηση του αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος και Πολιτισμού!. Σήμερα όποιος επισκεφτεί την ιστοσελίδα του, βλέπει την παραπάνω εικόνα!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή