Έφοδος του ΣΔΟΕ σε σπίτι - κρυψώνα για την υπόθεση των υποβρυχίων

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει πρόσφατη έφοδο του ΣΔΟΕ σε σπίτι στα Καλύβια...
1'

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει πρόσφατη έφοδο του ΣΔΟΕ σε σπίτι στα Καλύβια, όπου φέρεται κάποιοι να έκρυβαν σημαντικά έγγραφα για την υπόθεση των υποβρυχίων, που ερευνάται τόσο από την Δικαιοσύνη όσο και από την Βουλή.

Η πληροφορία για την «κρυψώνα» των εγγράφων δόθηκε στις διωκτικές αρχές από άγνωστο, μέχρι στιγμής, πρόσωπο που όπως φαίνεται γνώριζε καλά το θέμα και έδωσε ακριβέστατα στοιχεία για το σημείο του επίμαχου σπιτιού, που τα τελευταία δέκα χρόνια διαμένει σε αυτό ως νοικάρης αλλοδαπός.

Η κινητοποίηση ήταν τάχιστη και παρουσία Εισαγγελέα, κλιμάκιο του ΣΔΟΕ πήγε στο επίμαχο σπίτι και κατέσχεσε σκληρούς δίσκους που ήδη μελετώνται από ειδικούς ώστε να εξακριβωθεί αν περιέχουν σημαντικά στοιχεία για την ερευνώμενη από την Δικαιοσύνη υπόθεση των καταγγελλόμενων τεράστιων «μιζών» που έλαβαν κάποιοι για την προμήθεια των υποβρυχίων 214.

Οι Εισαγγελείς του Οικονομικού Τμήματος, ενώπιον των οποίων ήδη πριν από λίγες μέρες κατέθεσαν υπομνήματα 38 πρόσωπα που κλήθηκαν ως ύποπτοι για την υπόθεση, ζήτησαν εντός της ερχόμενης εβδομάδας να έχουν απάντηση από το ΣΔΟΕ για την αξιολόγηση κατασχεθέντων ηλεκτρονικών αρχείων από τα Καλύβια, ώστε εφόσον εκτιμηθούν ως σημαντικά να προγραμματίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Η επόμενη φάση της έρευνας πάντως , εκτός απροόπτου θα είναι η άσκηση ποινικών διώξεων κακουργηματικού βαθμού σε όσα μη πολιτικά πρόσωπα κριθεί ότι προκύπτει ποινική ευθύνη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή