Διάσωση λαθρομεταναστών στην Κέρκυρα

Επιχείρηση διάσωσης πλοιαρίου "φορτωμένου" με λαθρομετανάστες πραγματοποίησε χτες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Κέρκυρας η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας.

2'

Επιχείρηση διάσωσης πλοιαρίου "φορτωμένου" με λαθρομετανάστες πραγματοποίησε χτες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Κέρκυρας η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας. Η τελευταία αφού ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για ύπαρξη φουσκωτού σκάφους, αγνώστων λοιπών στοιχείων, κατόπιν έσπευσε για βοήθεια. Το εν λόγω πλοίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση και παρουσίαζε εισροή υδάτων, με 15 περίπου επιβαίνοντες σε αυτό.

Προς αρωγή πήγαν επιτόπου ένα πλωτό περιπολικό Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας ενώ τέθηκε σε επιφυλακή Ρ/Κ «ΔΙΑΣ» Ν.Π. 4447. Ταυτόχρονα από το Κέντρο Ελέγχου Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (V.T.S.) της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας ενημερώθηκαν τα διερχόμενα πλοία.

Στις 17:30 προσγειώθηκε στον κρατικό αερολιμένα Κέρκυρας, προερχόμενο από την παραπάνω θαλάσσια περιοχή, το ελικόπτερο της Π.Α., μεταφέροντας τέσσερις αλλοδαπούς, στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι διεκομίσθησαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Επί του φουσκωτού σκάφους επέβαιναν ακόμη εννέα αλλοδαποί, επίσης στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι περισυνελέχθησαν από το διερχόμενο Φ/Γ πλοίο «ASIAN EMPEROR» σημαίας Παναμά.

Στις 22:10, το «ASIAN EMPEROR» κατέπλευσε στο αγκυροβόλιο λιμένα Κέρκυρας, όπου οι προαναφερόμενοι εννέα παράνομοι μετανάστες παρελήφθησαν από πλωτό Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι συνολικά δεκατρείς , επιβαίνοντες στο φουσκωτό σκάφος, παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι κρατούνται από τη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, πρόκειται, κατόπιν εντολής αρμόδιου Εισαγγελέα, να παραδοθούν στο Συνοριακό Τμήμα Κασσιώπης για τις δικές του ενέργειες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή