ΚΟΣΜΟΣ

Ισημερινός: Τουλάχιστον 62 κρατούμενοι σκοτώθηκαν σε εξεγέρσεις σε τρεις φυλακές

Ισημερινός: Τουλάχιστον 62 κρατούμενοι σκοτώθηκαν σε εξεγέρσεις σε τρεις φυλακές

Τουλάχιστον 62 κρατούμενοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των εξεγέρσεων που ξέσπασαν χθες Τρίτη σε τρία σωφρονιστικά καταστήματα με οξύ πρόβλημα υπερπληθυσμού εγκλείστων στον Ισημερινό οι οποίες, σύμφωνα με τις αρχές στο Κίτο, οφείλονταν σε διενέξεις ανάμεσα σε συμμορίες, ειδικά διακινητών ναρκωτικών.

«Αυτό είναι ένα δεδομένο που έχει επιβεβαιωθεί», δήλωσε ο Εδμούνδο Μονκάγιο, διευθυντής της υπηρεσίας φυλακών (SNAI), διευκρινίζοντας ότι 33 κρατούμενοι σκοτώθηκαν σε φυλακή στην Κουένκα (νότια), 21 σε φυλακή στη Γουαγιακίλ (νοτιοδυτικά) και 8 στη Λατακούνγκα (νότια).

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός των αρχών έκανε λόγο για 50 θανάτους εγκλείστων.

«Μέχρι αυτή τη στιγμή η εγκληματολογική έρευνα έχει αναφέρει περισσότερους από 50 (κρατούμενους) νεκρούς», κατά τη διάρκεια ταραχών σε τρεις φυλακές στο Γκουαγιακίλ (νοτιοδυτικά), Κουένκα (νότια) και Λατασούνγκα (νότια), είχε αναφέρει η αστυνομία στο Twitter, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο πρόεδρος Λενίν Μορένο έχει επιδιώξει να καταπολεμήσει τη βία στις φυλακές στη χώρα των Άνδεων, κηρύσσοντας το σωφρονιστικό σύστημα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των συχνών συγκρούσεων μεταξύ εγκληματικών συμμοριών.

Η κυβέρνηση είπε μια εξέγερση στη φυλακή Γκουάγιας τέθηκε υπό έλεγχο.

Ο υπουργός Πατρίτσιο Παζμίνο απέδωσε τα περιστατικά σε «μια συντονισμένη δράση εγκληματικών οργανώσεων για την πρόκληση βίας στις φυλακές της χώρας», προσθέτοντας πως η κυβέρνηση και η αστυνομία λαμβάνουν μέτρα για να ανακτήσουν τον έλεγχο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Κόλαση» με 2.147 νέες μολύνσεις - 357 διασωληνωμένοι και 22 θάνατοι σε 24 ώρες