Έργα στο διεθνή δρόμο Βουλγαρίας-Ελλάδας

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος στο τμήμα του διεθνούς δρόμου Ε79 στα στενά της Κρέσνα, στην Βουλγαρία...

1'

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος στο τμήμα του διεθνούς δρόμου Ε79 στα στενά της Κρέσνα, στην Βουλγαρία, που καταστράφηκε από την υπερχείλιση του ποταμού Στρυμόνα.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι πλημμύρες κατέστρεψαν το συγκεκριμένο τμήμα του διεθνούς δρόμου, με συνέπεια να διακοπεί η οδική σύνδεση Ελλάδας – Βουλγαρίας.

Ο βούλγαρος υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Χωροταξίας, Ρόσεν Πλέβνελιεφ, δήλωσε σήμερα ότι έχουν εξασφαλιστεί τα απαιτούμενα κονδύλια για την αποκατάσταση του οδοστρώματος, το οποίο θα δοθεί ξανά στην κυκλοφορία σε δέκα ημέρες.

Επίσης, τόνισε ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσει με γοργούς ρυθμούς η κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου «Στρούμα» (Στρυμόνας), ενός από τους σημαντικότερους άξονες ανάπτυξης του πανευρωπαϊκού οδικού δικτύου. Οι εργασίες κατασκευής των τμημάτων του «Στρυμόνα» που θα συνδέσουν τη Σόφια με την πόλη Ντούπνιτσα και Σαντάνσκι - Κούλατα θα ξεκινήσουν στο πρώτο εξάμηνο του 2011.

Στο μεταξύ, το βράδυ θα ξεκινήσει η επιχείρηση ανάσυρσης του φορτηγού που παρασύρθηκε από τα νερά του Στρυμόνα τη νύχτα του Σαββάτου μαζί με τον οδηγό του.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή