Βλαντιμίρ Πούτιν: «Καρατόμησε» τον διοικητή του στόλου του Ειρηνικού - Παράκουσε τις εντολές του

Ο ναύαρχος Σεργκέι Αβακιάντς δεν είναι πλέον διοικητής του Στόλου του Ειρηνικού της Ρωσίας, δήλωσε σε σύσκεψη ο πληρεξούσιος εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου στην ομοσπονδιακή περιφέρεια της Άπω Ανατολής Γιούρι Τρούτνεφ.

Βλαντιμίρ Πούτιν: «Καρατόμησε» τον διοικητή του στόλου του Ειρηνικού - Παράκουσε τις εντολές του
1'

Υψηλόβαθμο στρατιωτικό αξιωματούχο φέρεται να καρατόμησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν επειδή αρνήθηκε να στείλει άνδρες που βρίσκονταν υπό τις διαταγές του στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο λόγος για τον 66χρονο ναύαρχο Σεργκέι Αβακιάντς ο οποίος σύμφωνα με αναρτήσεις που δημοσιεύθηκαν σε λογαριασμούς στο Telegram επεδίωκε να προστατεύσει τους άνδρες του προκειμένου να μην γίνουν «τροφή για τα κανόνια» στην Ουκρανία.

Ο αξιωματούχος το προηγούμενο διάστημα είτε είχε υψώσει το ανάστημά του απέναντι στις διαταγές του Κρεμλίνου είτε έβαλε βέτο στην αποστολή των ανδρών του στην Ουκρανία. Ωστόσο όταν αναγκάστηκε να μην παρακούσει φέρεται να έστειλε στο μέτωπο όσους ήταν αναξιόπιστοι.

Ο ναύαρχος Αβακιάντς τέθηκε επικεφαλής του Στόλου του Ειρηνικού το 2012. Προηγουμένως υπηρετούσε στο επιτελείο του Στόλου της Βόρειας Θάλασσας και εν συνεχεία υπηρέτησε ως πρώτος αναπληρωτής διοικητής του Στόλου του Ειρηνικού.

Τμήματα του Στόλου του Ειρηνικού συμμετέχουν στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή