Χάος στο παλάτι: Φόβοι από την ταυτόχρονη απουσία Καρόλου, Ουίλιαμ και Κέιτ -Το μέλλον της μοναρχίας

Τι θα γινόταν εάν ο βασιλιάς Κάρολος, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον απουσίαζαν ταυτόχρονα επί μακρόν από τα δημόσια καθήκοντά τους; Σενάρια που κυκλοφορούν με αφορμή την ασθένεια του μονάρχη και της Πριγκίπισσας της Ουαλίας
Aναταράξεις στο Μπάκιγχαμ από την ασθένεια του Καρόλου και της Κέιτ
Aναταράξεις στο Μπάκιγχαμ από την ασθένεια του Καρόλου και της Κέιτ
ΑΡ
4'

Όταν τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον και του Μπάκιγχαμ έκαναν ταυτόχρονες ανακοινώσεις αυτή την εβδομάδα σχετικά με την υγεία της Κέιτ Μίντλετον και του Βασιλιά Καρόλου, το κυρίαρχο συναίσθημα ήταν σοκ και σκέψεις για γρήγορη ανάρρωση. Ιδιαίτερα στην περίπτωση της Κέιτ, η επέμβαση στην κοιλιακή χώρα ήταν σοβαρή και απαιτείται χρόνος για να αναρρώσει.

Παρά την επιθυμία της να κρατήσει ιδιωτικές τις λεπτομέρειες, ένας από τους λόγους που το Παλάτι χρειάστηκε να ανακοινώσει την επέμβαση ήταν το γεγονός ότι το πρόγραμμα της Κέιτ και του Ουίλιαμ θα αλλάξουν δραματικά. Η ίδια δεν αναμένεται να εμφανιστεί παρά μετά το Πάσχα, δεν θα υπάρχουν ταξίδια στο εξωτερικό από κανέναν από τους δύο για κάποιο χρονικό διάστημα, και ο Ουίλιαμ τροποποιεί ουσιαστικά τον φόρτο εργασίας του για να φροντίσει τη σύζυγο και τα παιδιά του.

Ο Βασιλιάς Κάρολος θα μείνει εκτός δράσης για πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα, αλλά παρόλα αυτά αναγκάστηκε να ακυρώσει συναντήσεις την τελευταία στιγμή και δεν θα εμφανιστεί δημόσια όσο αναρρώνει από τη διαδικασία επέμβασης στον προστάτη.

Έτσι, κατά σύμπτωση, για μια σύντομη περίοδο την επόμενη εβδομάδα, τα τρία ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα απουσιάζουν ταυτόχρονα από τα δημόσια καθήκοντα. Σε μια εποχή που ο αριθμός των μελών της βασιλικής οικογένειας με επίσημο ρόλο έχει ήδη μειωθεί λόγω της αποχώρησης του πρίγκιπα Χάρι, της Μέγκαν Μαρκλ, του πρίγκιπα Άντριου και του ηλικιωμένου Δούκα του Κεντ που πάσχει από κινητικά προβλήματα, τα μόνα μέλη της βασιλικής οικογένειας που θα εμφανίζονται δημόσια θα είναι η Βασίλισσα Καμίλα, η Πριγκίπισσα Άννα, ο Δούκας και η Δούκισσα του Εδιμβούργου και ο Δούκας και η Δούκισσα του Γκλόστερ.

Η «ψαλιδισμένη μοναρχία» ήταν εμφανής στην περυσινή παρέλαση «Trooping the Colour». Ενώ γινόταν πολύς λόγος για τα σχέδια του Κάρολου οτι θα κάνει περικοπές πριν ανέβει στο θρόνο, όπως τόνισε η πριγκίπισσα Άννα στον καναδικό τηλεοπτικό σταθμό CBC News, και όπως έγινε εμφανές και αυτή την εβδομάδα, υπάρχει πλέον ελάχιστος χώρος για περαιτέρω περικοπές. Όπως το έθεσε η ίδια η πριγκίπισσα Άννα, «Λοιπόν, νομίζω ότι το σχέδιο για περικοπές ειπώθηκε σε μια μέρα που υπήρχαν λίγο περισσότεροι άνθρωποι τριγύρω».

Την επόμενη εβδομάδα, η εστίαση φυσικά θα στραφεί στα μέλη της βασιλικής οικογένειας που θα εξακολουθούν να «εργάζονται» με την Καμίλα να αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα στη Σκωτία. Το ζήτημα αν θα αναλάβουν περισσότερα από τα συνηθισμένα καθήκοντα, είναι διαφορετικό θέμα. «Νομίζω ότι είναι απίθανο να αναθεωρηθούν τα βασιλικά ημερολόγια και να προστεθούν υποχρεώσεις σε ό,τι έχει ήδη συμφωνηθεί, εδώ και μήνες», δήλωσε ο Τζο Λιτλ από το Majesty Magazine. «Δεν νομίζω ότι θα δούμε περισσότερα από τον Έντουαρντ και τη Σόφι και δεν νομίζω ότι η Αν μπορεί να κάνει περισσότερα. Αλλά μπορεί να δούμε περισσότερη προσοχή σε αυτά».

Ενώ η αποχώρηση του Βασιλιά από την παγκόσμια σκηνή θα είναι ελάχιστη, η προσωρινή απουσία του Ουίλιαμ και της Κέιτ, με τον Χάρι και τη Μέγκαν εκτός σκηνής, υπογραμμίζει πόσο μικρή επιθυμία έχει η νεότερη γενιά της βασιλικής οικογένειας να ασχοληθεί με τα κοινά . Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία επιθυμία λόγου χάρη να απασχοληθούν ξανά οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η μοναρχία βρίσκεται με λιγότερους εργαζόμενους βασιλικούς. «Στα πρώτα χρόνια βασιλείας της Ελισάβετ υπήρχε έλλειψη εργαζομένων βασιλικών», είπε. «Μια νεαρή πριγκίπισσα Αλεξάνδρα άρχισε να αναλαμβάνει δράση στα 18 για αυτόν τον λόγο».

Αυτή είναι μια υπενθύμιση ότι μακροπρόθεσμα η μοναρχία έχει επιλογές. Ακριβώς όπως η βασίλισσα Ελισάβετ είχε τέσσερα παιδιά που το καθένα ήταν σε θέση να αναλάβει τελικά ένα μερίδιο των δημόσιων καθηκόντων, σε βάθος χρόνου τα τρία παιδιά του Ουίλιαμ και της Κέιτ θα μπορούσαν όλα, αν το επιθυμούσαν, να κάνουν το ίδιο.

Γίνεται πολύς λόγος για τον Κάρολο και τον Ουίλιαμ που συνεχίζουν να ευνοούν μια πιο μοντέρνα προσέγγιση για τη μοναρχία . Αλλά ο Ουίλιαμ και η Κέιτ έδειξαν επίσης ότι ανατρέφουν τον Πρίγκιπα Τζορτζ, την Πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον Πρίγκιπα Λούις για να κατανοήσουν τη μοναδική τους θέση και τη σημασία της ανταπόδοσης στον βρετανικό λαό.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, το μέλλον της βασιλικής οικογένειας είναι πραγματικά στα χέρια του Ουίλιαμ, της Κέιτ και των παιδιών τους. Και αυτός είναι ακόμη περισσότερος λόγος για την Πριγκίπισσα της Ουαλίας να βεβαιωθεί ότι αφιερώνει όλο τον χρόνο που χρειάζεται τώρα για να βοηθήσει την ανάρρωσή της.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή