Το Raisina Dialogue 2024 ξεκίνησε την Τετάρτη

Το αξιότιμο συνέδριο της Ινδίας για τη γεωπολιτική και τη γεωοικονομία, ο Διάλογος Raisina, πρόκειται να συγκαλέσει την 9η έκδοσή του από τις 21 έως τις 23 Φεβρουαρίου.

Το Raisina Dialogue 2024 ξεκίνησε την Τετάρτη
2'

Το συνέδριο υψηλού προφίλ της Ινδίας για τη γεωπολιτική και τη γεωοικονομία, ο διάλογος Raisina, πρόκειται να συγκαλέσει την 9η έκδοσή του από τις 21 έως τις 23 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών, η διάσκεψη είναι αφιερωμένη στην αντιμετώπιση πιεστικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει η παγκόσμια κοινότητα.

«Στην εναρκτήρια συνεδρίαση θα παραστεί ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα απευθύνει την κεντρική ομιλία ως Επικεφαλής Προσκεκλημένος», προστίθεται στην ανακοίνωση. Με εκπροσώπηση από περισσότερα από 100 έθνη, ο 9ος Διάλογος Raisina θα συγκεντρώσει μια ποικιλία συμμετεχόντων, συμπεριλαμβανομένων Υπουργών, πρώην αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, στρατιωτικούς διοικητές, ηγέτες βιομηχανίας, καινοτόμους τεχνολογίας, μελετητές και νέους.

Κάτω από το θέμα "Chaturanga: Conflict, Contest, Cooperate, Create", η έκδοση του 2024 θα προωθήσει τον διάλογο και τη δέσμευση σε έξι θεματικούς πυλώνες: Τεχνικά σύνορα, Ειρήνη με τον πλανήτη, Πόλεμος και Ειρήνη, Αποαποικιοποίηση της πολυμέρειας, η ατζέντα του 2030 και η υπεράσπιση της δημοκρατίας. Περισσότεροι από 2500 εκπρόσωποι από περίπου 115 χώρες θα συμμετάσχουν αυτοπροσώπως, ενώ εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες μέσω ψηφιακών πλατφορμών.

Επιπλέον, ο διάλογος Raisina είναι το κορυφαίο συνέδριο της Ινδίας για τη γεωπολιτική και τη γεωοικονομία που δεσμεύεται να αντιμετωπίσει τα πιο προκλητικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η παγκόσμια κοινότητα. Κάθε χρόνο, ηγέτες στην πολιτική, τις επιχειρήσεις, τα μέσα ενημέρωσης και την κοινωνία των πολιτών συγκλίνουν στο Νέο Δελχί για να συζητήσουν την κατάσταση του κόσμου και να εξερευνήσουν ευκαιρίες για συνεργασία σε ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων θεμάτων.

Ο Διάλογος είναι δομημένος ως μια πολυμερής, διατομεακή συζήτηση, στην οποία συμμετέχουν αρχηγοί κρατών, υπουργοί και αξιωματούχοι τοπικής αυτοδιοίκησης, στους οποίους συμμετέχουν ηγέτες σκέψης από τον ιδιωτικό τομέα, τα μέσα ενημέρωσης και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Το συνέδριο φιλοξενείται από το Observer Research Foundation σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, την κυβέρνηση της Ινδίας.

Η προσπάθεια αυτή υποστηρίζεται από πλήθος φορέων, οργανισμών και ατόμων, που έχουν δεσμευτεί στην αποστολή του συνεδρίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή