Πλημμύρες και καταστροφές στη Γαλλία από ξαφνική μπόρα - 5 άνθρωποι στο νοσοκομείο

Πέντε άνθρωποι διακομίστηκαν στα νοσοκομεία με υποθερμία  

Βροχή Γαλλία
AP Photo/Paul Sancya
1'

Πλημμύρες προκάλεσαν το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή οι καταιγίδες, που ξέσπασαν στον νομό Ωτ-Μαρν της βορειοανατολικής Γαλλίας. Πέντε άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με συμπτώματα υποθερμίας, σύμφωνα με ενημέρωση των τοπικών αρχών.

Από τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου, η περιοχή βρέθηκε αντιμέτωπη με σφοδρή καταιγίδα, όπως έγινε γνωστό από το Ertnews, όπου υπογραμμίζεται πως διασώστες επενέβησαν σε 80 περιπτώσεις. Έξι περιφερειακοί δρόμοι αποκλείστηκαν, περίπου 60 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ 34 κάτοικοι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από την κοινότητα Σεξφοντέν.

Η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία επιβεβαίωσε σε δελτίο που εξέδωσε γύρω στις 2 τα ξημερώματα (τοπική ώρα, 03:00 στην Ελλάδα) ότι η βροχή σε ορισμένες περιοχές του νομού Ωτ-Μαρν είχε τέτοια ένταση και ανήλθε σε περισσότερα από 50 χιλιοστά σε μια ώρα.

«Οι ζημιές είναι σημαντικές» σε αρκετούς δήμους λόγω των χειμάρρων λάσπης που προκάλεσαν οι «τρομερές καταιγίδες», όπως εξήγησαν οι αρμόδιοι που ανάρτησαν στα κοινωνικά δίκτυα έναν πλημμυρισμένο δρόμο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή