Τραμπ: Θα καταθέσει ως μάρτυρας στο FBI για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του

Το FBI θα πάρει συνέντευξη από τον Ντόναλντ Τραμπ στο πλαίσιο της έρευνας για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του 

Τραμπ: Θα καταθέσει ως μάρτυρας στο FBI για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του
Associated Press
2'

Ο Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησε να δώσει κατάθεση στο FBI στο πλαίσιο της έρευνάς του για την απόπειρα δολοφονίας στη συγκέντρωση του στην Πενσυλβάνια στις αρχές του μήνα. Tο Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνώνδεν έδωσε ημερομηνία για τη συνέντευξη, αλλά είπε ότι θα ήταν «μια τυπική συνέντευξη θυμάτων που κάνουμε για οποιοδήποτε άλλο θύμα εγκλήματος».

«Θέλουμε να πάρουμε την άποψή του για αυτά που παρατήρησε», είπε ο ειδικός πράκτορας του FBI Kέβιν Ρόγιεκ. Παρά το γεγονός ότι εξετάζουν εντατικά αποδεικτικά στοιχεία, οι ερευνητές δεν έχουν βρει ακόμη το κίνητρο που θα εξηγούσε γιατί ο Τόμας Μάθιου Κρουκς άνοιξε πυρ στις 13 Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ, τα νέα γραπτά μηνύματα που κυκλοφόρησαν αποκάλυψαν ότι ο 20χρονος εντοπίστηκε από τοπική ομάδα επίλεκτων δυνάμεων (Swat) περισσότερα από 90 λεπτά πριν από τον πυροβολισμό - πολύ νωρίτερα από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως. Τα μηνύματα που δημοσιοποίησαν οι New York Times και το ABC News θα προστεθούν στη προστίθενται στη λίστα με τις αστοχίες που προηγήθηκαν της επίθεσης κατά του Τραμπ.

Το FBI είπε ότι οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο Κρουκς προχώρησε σε «προσεκτικό σχεδιασμό» πριν από την επίθεση της 13ης Ιουλίου και κατέβαλε «σημαντικές προσπάθειες» για να κρύψει τις δραστηριότητές του. Αυτός ο σχεδιασμός - ο οποίος περιελάμβανε έξι αγορές εξαρτημάτων για εκρηκτικούς μηχανισμούς - διεξήχθη με τρόπο που «δεν θα κινούσε σημαντικά τις υποψίες των γονιών του», είπαν οι ειδικοί.

.Η Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών Κίμπερλι Τσιτλ παραιτήθηκε αφού παραδέχτηκε τις αποτυχίες της. Την ημέρα του πυροβολισμού, η υπηρεσία ήταν υπεύθυνη για την ασφάλεια σε μια περιφραγμένη περιοχή και οι τοπικές αρχές επιβολής του νόμου ήταν υπεύθυνες για περιοχές πέρα ​​από αυτήν.

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον και ο ηγέτης της μειονότητας Χακίμ Τζέφρις ανακοίνωσαν επίσης 13 μέλη μιας δικομματικής ειδικής ομάδας που θα ερευνήσει την απόπειρα κατά του πρώην προέδρου. Η επιτροπή - η οποία αποτελείται από επτά Ρεπουμπλικάνους και έξι Δημοκρατικούς περιλαμβάνει τον Ρεπουμπλικανό από την Πενσυλβάνια Μάικ Κέλι, του οποίου η περιφέρεια περιλαμβάνει τον Μπάτλερ, και τον Μαρκ Γκριν του Τενεσί, τον πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας.

Ο αναπληρωτής διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών Ρόναλντ Ρόου και ο αναπληρωτής διευθυντής του FBI Πολ Αμπέιτ θα εμφανιστούν σε ξεχωριστή ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας και Κυβερνητικών Υποθέσεων της Γερουσίας την Τρίτη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή