Γάζα: Νεκρός και ο 28χρονος όμηρος της Χαμάς, Ιντάν Στίβι - «Ήθελε να θυσιάζεται για τους γύρω του»

Νεκρός και ο 28χρονος όμηρος της Χαμάς, Ιντάν Στίβι. Σπαρακτικές σκηνές εκτυλλίσσονται στο σημείο της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 

Γάζα: Νεκρός και ο 28χρονος όμηρος της Χαμάς, Ιντάν Στίβι - «Ήθελε να θυσιάζεται για τους γύρω του»
1'

Ο Ιντάν Στίβι, ένας από τους ομήρους που είχε συλλάβει η Χαμάς από το μουσικό φεστιβάλ Supernova στις 7 Οκτωβρίου πέρυσι, σκοτώθηκε, σύμφωνα με το Φόρουμ Ομήρων και Αγνοουμένων Οικογενειών.

Η ομάδα, η οποία στοχεύει να επιστρέψει τους απαχθέντες πίσω στο Ισραήλ, λέει ότι ο 28χρονος ήταν «γνωστός για την ανιδιοτέλεια και την προθυμία του να θυσιαστεί για τους γύρω του»

Προσθέτει ότι όταν ξεκίνησε η επίθεση, ο Στίβι έκανε μια «ανιδιοτελή επιλογή» να βοηθήσει δύο αγνώστους να διαφύγουν από το σημείο, αλλά το αυτοκίνητό τους δέχθηκε επίθεση κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Βρέθηκαν τα πτώματα δύο επιβατών του.

Το σώμα του Στίβι «κρατείται ακόμα από της Χαμάς»,ανακοίνωσε η οργάνωση.

Η Χαμάς απήγαγε 251 ανθρώπους κατά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία του Ισραήλ. Πριν ανακοινωθεί ο θάνατος του Στίβι, 117 από αυτούς που είχαν συλληφθεί ως όμηροι είχαν απελευθερωθεί, 37 επιβεβαιώθηκαν νεκροί και 97 παρέμειναν άγνωστοι, με 64 από αυτούς να εικάζεται ότι ήταν ζωντανοί.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή