Επισκόπηση Τουρκοκυπριακού Τύπου

Η κηδεία του Τζαν Ντενκτάς, γιού του Ραίφ Ντενκτάς και εγγονού του Ραούφ Ντενκτάς ο οποίος αυτοκτόνησε αλλά και η επιχείρηση της «Διεύθυνσης για την εμπόδιση της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών» και η απόφαση κατάργησης της αποζημίωσης λόγω απόλυσης είναι τα κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα των πέντε τουρκοκυπριακών εφημερίδων.
Επισκόπηση Τουρκοκυπριακού Τύπου
3'

Με τίτλο «Στην ηλικία των 65 το δικαίωμα για σύνταξη», η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική) αναφέρεται στο νέο «νομοσχέδιο» το οποίο δίνει το δικαίωμα σε «δημόσιους υπαλλήλους» που συμπλήρωσαν το 60ο έτος της ηλικίας τους, εάν το επιθυμούν να πάρουν σύνταξη στα 65 τους. Αλλού, αναφέρει ότι ο Τζαν Ντενκτάς, εγγονός του τέως ηγέτη των Τ/κ Ραούφ Ντενκτάς ο οποίος αυτοκτόνησε λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, θάφτηκε κοντά στον τάφο του πατέρα του. Αναφέρει επίσης ότι η κηδεία του έγινε σε βαρύ κλίμα όπου πολλοί καταδίκασαν το φορολογικό σύστημα των κατεχομένων, του οποίου θύμα ήταν και ο Τζαν Ντεκτάς. Επίσης η εφημερίδα γράφει ότι το ψευδοκράτος αποφάσισε όπως καταργήσει και την αποζημίωση λόγω απόλυσης και αυτό προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις τις συντεχνίας Καμού-Ις, η οποία πραγματοποίησε εκδήλωση διαμαρτυρίας με νταβούλια έξω από το «προεδρικό».

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Σύγχυση παραιτήσεων» γράφει ότι η είδηση ότι εφτά «δήμαρχοι» που ανήκουν στο Κόμμα Εθνικής Ενότητας, πρόκειται να παραιτηθούν, αναστάτωσε το κόμμα. Την είδηση έδωσε στην εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» ο «δήμαρχος» Ριζοκαρπάσου Ντεμιρτζί. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στις δηλώσεις του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμματος για τις «εκλογές» στο «δήμο» Λευκωσίας, Καντρί Φελλάχογλου, ο οποίος υποστηρίζει ότι θα δουλέψει ασταμάτητα μέχρι να αλλάξει την κακή μοίρα της κατεχόμενης Λευκωσίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η συντεχνία Καμού-Ις η οποία πραγματοποίησε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το «προεδρικό» για την απόφαση κατάργησης της αποζημίωσης λόγω απόλυσης.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Στην πύλη της κολάσεως» αναφέρεται στην απόφαση των κομμάτων στην Βουλή να καταψηφίσουν το οικονομικό πακέτο της ΕΕ, χωρίς όμως να υπάρχει εναλλακτική λύση, ενώ οι συνομιλίες με την Ρωσία, είναι προς το παρών χωρίς αποτέλεσμα. Αλλού, αναφέρει ότι στην κηδεία του Τζαν Πολάτ Ντεκτάς εγγονού του τέως ηγέτη των Τ/κ Ραούφ Ντενκτάς, έκλαψαν όλοι για τον χαμό του. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στην Αμμόχωστο η επιχείρηση της «Διεύθυνσης για την εμπόδιση της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών», είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη του Αλί Αλέβσιμσέκ στην οικία του οποίου εντοπίστηκαν δυόμιση κιλά ναρκωτικά τύπου κάνναβης.

Με τίτλο «Στην πρώτη θέση ο Αραμπατζίογλου», η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), αναφέρεται αποτελέσματα έρευνας για τις επικείμενες «δημοτικές εκλογές» στον κατεχόμενο δήμο Λευκωσίας κατά την οποία έρευνα ερωτήθηκαν 813 άτομα για τον υποψήφιο που θεωρούν ως τον καταλληλότερο να λύσει τα προβλήματα του «δήμου». Αλλού, γράφει ότι στην κηδεία του Τζαν Πολάτ Ντεκτάς, η γιαγιά του και σύζυγος του Ραούφ Ντεκτάς, ξέσπασε και φώναξε «γιε μου δεν σου ταιριάζει ο θάνατος». Σε άλλο θέμα γράφει ότι η «Διεύθυνση για την εμπόδιση της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών», εντόπισε στην οικία του Αλί Αλέβσιμσέκ ναρκωτικά αρκετά να δηλητηριάσουν χιλιάδες άτομα.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Ήρθε πολλές φορές ως την πόρτα μου για να προσλάβω το παιδί του» γράφει ότι ο πρώην «δήμαρχος» της κατεχόμενης Λευκωσίας Τζεμάλ Μπουλούτογλουλαρι ισχυρίζεται ότι ο υποψήφιος του δημοκρατικού κόμματος Μουσταφά Αραμπατζίογλου για την θέση του «δημάρχου» της κατεχόμενης Λευκωσίας, του είχε ζητήσει πολλές φορές να προσλάβει το παιδί του στο «δημαρχείο» πράγμα το οποίο είχε κάνει, ενώ ο Αραμπατζίογλου τώρα μιλά εναντίων του.Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι οι Ε/κ ψάχνουν 5.8 δισεκατομμύρια ευρώ. Αλλού αναφέρει ότι η «Γενί Ντουζέν» αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση αφού υπέγραψε συλλογική σύμβαση εργασίας με την συντεχνία «Ντεβριμτζί Γκενέλ Ις».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή