«Η ρωσική πρόταση δεν θα σταματήσει την αιματοχυσία στη Συρία»

Η ρωσική πρόταση με βάση την οποία η Συρία θα παραδώσει το χημικό οπλοστάσιό της σε διεθνή έλεγχο για να αποφύγει ένα ενδεχόμενο στρατιωτικό πλήγμα από τις ΗΠΑ δεν πρόκειται να σταματήσει την αιματοχυσία, προειδοποίησαν σήμερα οι χώρες του Κόλπου.

«Η ρωσική πρόταση δεν θα σταματήσει την αιματοχυσία στη Συρία»
1'

«Ακούσαμε για αυτήν την πρωτοβουλία. Αφορά τα χημικά όπλα αλλά δεν σταματά την αιματοχυσία» στη Συρία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Μπαχρέιν σεΐχης Χάλεντ μπιν Άχμεντ αλ Χαλίφα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Το Μπαχρέιν ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου Συνεργασίας των σουνιτικών μοναρχιών του Κόλπου που υποστηρίζουν τους Σύρους αντάρτες οι οποίοι μάχονται για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Ο αλ Χαλίφα δήλωσε μάλιστα ότι οι χώρες του ΣΣΚ είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή η οποία θα εξαπολυθεί σε βάρος τους με αφορμή τη στήριξη που παρέχουν στους αντάρτες.

Νωρίτερα, κατά την έναρξη των εργασιών της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΣΣΚ, ο αλ Χαλίφα απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να λάβει μέτρα εναντίον του συριακού καθεστώτος, το οποίο θεωρεί υπεύθυνο για την επίθεση με χημικά όπλα, στις 21 Αυγούστου στα περίχωρα της Δαμασκού.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του βάσει της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς δικαίου λαμβάνοντας τα απαραίτητα αποτρεπτικά μέτρα σε βάρος των δραστών αυτού του εγκλήματος», σημείωσε.

Μέλη του ΣΣΚ, εκτός από το Μπαχρέιν και τη Σαουδική Αραβία, είναι επίσης το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και το Ομάν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή