Εξηγήσεις από την Αργεντινή ζητά το Ισραήλ

Εξηγήσεις ζητά το Ισραήλ από την Αργεντινή σχετικά με προτάσεις που έκανε προς το Ιράν να σταματήσει τις έρευνες για δύο βομβιστικές...

1'

Εξηγήσεις ζητά το Ισραήλ από την Αργεντινή σχετικά με προτάσεις που έκανε προς το Ιράν να σταματήσει τις έρευνες για δύο βομβιστικές επιθέσεις εάν βελτιωθούν οι μεταξύ τους εμπορικοί δεσμοί.

Στις 18 Ιουνίου του 1994, ένα αυτοκίνητο εξερράγη έξω από την εβραϊκή κοινότητα, γνωστή ως ΑΜΙΑ, σκοτώνοντας 85 άτομα. Είκοσι εννέα είχαν σκοτωθεί δύο χρόνια νωρίτερα όταν άλλο αυτοκίνητο εξερράγη πάλι έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στο Μπουένος Άιρες.

Η Αργεντινή, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει το Ιράν για τις δύο βομβιστικές επιθέσεις του 1990 στην ισραηλινή πρεσβεία στο Μπουένος Άιρες. Το Ιράν από την πλευρά του έχει αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή στις φονικές εκρήξεις, οι οποίες σκότωσαν 114 ανθρώπους.

Σύμφωνα με ισραηλινό εκπρόσωπο, «εάν οι προτάσεις της Αργεντινής αληθεύουν, τότε αυτό θα ήταν επίδειξη άπειρου κυνισμού και ντροπή για τους νεκρούς». Η έκθεση σχετικά με πιθανή συμφωνία μεταξύ Αργεντινής και Ιράν εμφανίστηκε το Σάββατο στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η εφημερίδα Perfil, ανέφερε ως πηγή της πληροφορίας Ιρανό διπλωμάτη. Σύμφωνα με τον διπλωμάτη «η Αργεντινή δεν ενδιαφέρεται πλέον για περαιτέρω διεξαγωγή της έρευνας, ζήτησε όμως από το Ιράν βελτίωση των μεταξύ τους οικονομικών σχέσεων».

Πηγή: newscode.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή