Η Μέρκελ υποστηρίζει τον Γιούνκερ για την ηγεσία των συντηρητικών

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ υποστηρίζει τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup, ως υποψήφιο των συντηρητικών της ΕΕ στις φετινές ευρωεκλογές.

Η Μέρκελ υποστηρίζει τον Γιούνκερ για την ηγεσία των συντηρητικών
1'

Μιλώντας έπειτα από συνομιλίες με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπέτελ που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Βερολίνο, η Μέρκελ δήλωσε: "Δεν είναι μυστικό ότι τρέφω μεγάλη συμπάθεια γι' αυτόν". Η Μέρκελ ηγείται της γερμανικής Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, του μεγαλύτερου μέλους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Η καγκελάριος δήλωσε πως η απόφαση θα ληφθεί σε μια συνάντηση του ΕΛΚ που θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Μαρτίου στο Δουβλίνο. "Δεν παίρνουμε μόνοι μας αυτή την απόφαση", τόνισε.

Το κόμμα του Γιούνκερ βρίσκεται τώρα στην αντιπολίτευση στο Λουξεμβούργο και ο πρώην πρωθυπουργός προωθείται για να έχει πρώτο ρόλο στις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν από τις 22 ως τις 25 Μαΐου.

Ο Μπέτελ δήλωσε πως "οι επίτροποι διορίζονται από τις κυβερνήσεις. Αν ο κ. Γιούνκερ μπορούσε να γίνει πρόεδρος της Επιτροπής, φυσικά θα υποστηρίζαμε αυτή την υποψηφιότητα".

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή