Ρωσία και Αίγυπτος σχεδιάζουν κοινές ασκήσεις

Η Αίγυπτος και η Ρωσία σχεδιάζουν να διεξάγουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις κατά το 2015. Καθημερινή εφημερίδα της Αιγύπτου ανέφερε ότι το Κάιρο και η Μόσχα συζητούν για τις πρώτες κοινές ασκήσεις των δύο χωρών.

Ρωσία και Αίγυπτος σχεδιάζουν κοινές ασκήσεις
1'

Η συγκεκριμένη αναφορά γίνεται από την εφημερίδα «al Shurouq» που σημειώνει ότι τα σχέδια της άσκησης κυριάρχησαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της ρωσικής αντιπροσωπείας, νωρίτερα αυτόν το μήνα.

Η ρωσική αντιπροσωπεία είχε συνομιλίες με Αιγύπτιους αξιωματούχους και στρατιωτικούς διοικητές από τις 6 έως τις 9 Μαΐου. Αιγυπτιακή πηγή δήλωσε ότι οι δύο πλευρές συζήτησαν, επίσης, τα σχέδια για την προμήθεια ρωσικών όπλων και ανταλλακτικών κατά το επόμενο έτος.

Η Αίγυπτος και η Ρωσία έχουν ανανεώσει την αμυντική και στρατιωτική συνεργασία από το Σεπτέμβριο του 2013, μετά την ακύρωση από τις ΗΠΑ μιας παραγγελίας όπλων στο Κάιρο.

Από τότε, η Αίγυπτος, όπως ειπώθηκε, αποφάσισε να προβεί σε μια μεγάλη παραγγελία, ύψους 3 δις δολαρίων για μαχητικά αεροπλάνα, συστήματα αεράμυνας και δορυφόρους από τη Μόσχα. Τον Απρίλιο η Ρωσία, έβαλε σε τροχιά τον πρώτο δορυφόρο αναγνώρισης, της Αιγύπτου.

Στις 10 Μαΐου, ο αιγυπτιακός στρατός διεξήγαγε μια μεγάλη άσκηση στη Χερσόνησο του Σινά, στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Άμυνας Σίντκι Σουμπχί.

Η άσκηση είχε την ονομασία «Μπάτερ 2014» διεξήχθη από την 3η Στρατιά και περιλάμβανε μαχητικά αεροσκάφη, άρματα μάχης, θωρακισμένα οχήματα μεταφορά προσωπικού και πυροβολαρχίες, όπως σημειώνει το World Tribune.

Απόδοση Βαλκανικό Περισκόπιο

Διαβάστε επίσης

Ρωσικός στόλος: Αποβατικές ασκήσεις στο Καλίνινγκραντ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή