Στο έλεος των πλημμυρών ο Καναδάς

Τις ένοπλες δυνάμεις του Καναδά επιστράτευσε ο πρωθυπουργός, Στίβεν Χάρπερ για να καταφέρει να αντιμετωπίσει τις καταστροφές από τις...

1'

Τις ένοπλες δυνάμεις του Καναδά επιστράτευσε ο πρωθυπουργός, Στίβεν Χάρπερ για να καταφέρει να αντιμετωπίσει τις καταστροφές από τις πλημμύρες της Άνοιξης στην επαρχία Μανιτόμπα
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε χθες η πόλη Μπράντον της επαρχίας Μανιτόμπα, με πληθυσμό 40.000 κατοίκων, καθώς το επίπεδο των υδάτων στον ποταμό Ασινιμπόιν συνεχίζει να ανεβαίνει. Ύστερα από έκκληση του επικεφαλής της επαρχίας, ο πρωθυπουργός Χάρπερ ανακοίνωσε τη συνεργασία των στρατιωτών με τις τοπικές αρχές.


Σύμφωνα με τον επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης, Γκρεγκ Σέλινγκερ «αρκετές εκατοντάδες άνδρες» θα μεταβούν στην επαρχία προκειμένου να ενισχύουν τα φράγματα για τη συγκράτηση των υδάτων του ποταμού Ασινιμπόιν, δυτικά της Γουίνιπεγκ, της πρωτεύουσας της επαρχίας, και για να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση που τα φράγματα πέσουν.

Η αποστολή τους θα διαρκέσει τρεις ημέρες, κατά τις οποίες η στάθμη του νερού αναμένεται να ανεβεί ακόμη. Η πόλη Γουίνιπεγκ δεν κινδυνεύει από τις πλημμύρες.

Ο καναδικός στρατός έχει ήδη στείλει 600 άνδρες του από την περασμένη Πέμπτη στο Κεμπέκ, για να προσφέρουν βοήθεια στους κατοίκους αρκετών περιοχών που πλημμύρισαν εξαιτίας της ανόδου των υδάτων στον ποταμό Ρισελιέ. Πρόσθετη δύναμη εκατό στρατιωτών στάλθηκε το Σάββατο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή