Αλβανία: Κατάληψη για να μην ανατραπεί η νίκη Ράμα στα Τίρανα

Κατάληψη στην αίθουσα συνεδριάσεων της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής στα Τίρανα πραγματοποιούν...

1'

Κατάληψη στην αίθουσα συνεδριάσεων της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής στα Τίρανα πραγματοποιούν από την Τρίτη οι βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος, με αποτέλεσμα τη διακοπή της συνεδρίασής της με εντολή του προέδρου της Αρμπέν Ριστάνι.

Στόχος των καταληψιών, όπως δήλωσε η βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Βαλεντίνα Λέσκα, είναι να αποτραπεί, ακόμα και με τη βία, το ενδεχόμενο να εκδοθεί μια απόφαση του ανωτάτου οργάνου των εκλογών με την οποία θα ανατρεπόταν το νικηφόρο αποτέλεσμα για τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Έντι Ράμα στο Δήμο των Τιράνων.

Οι ψήφοι που δίνουν τη νίκη στον Έντι Ράμα απέναντι στον αντίπαλό του Λιουλεζίμ Μπάσια – όπως προκύπτει από τα προκαταρκτικά αποτελέσματα - είναι μόλις 10.

Έτσι, ο μεν Ράμα ζητεί να επισημοποιηθεί «εδώ και τώρα το εκλογικό αποτέλεσμα», ενώ ο Μπάσια προβάλλει το αίτημα να συμπεριληφθούν στο εκλογικό αποτέλεσμα και οι ψήφοι για το δήμαρχο, που κατά λάθος ρίχτηκαν, από τους ψηφοφόρους σε διαφορετική κάλπη.

Ο Μπάσια, θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο καταμέτρησης η νίκη του Ράμα ανατρέπεται και η Κεντρική Εφορευτική, μάλλον, δέχεται την πρότασή του.

«Επιδιώκεται η ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος για τα Τίρανα με μια απόφαση παντελώς παράνομη, με βίαιο τρόπο, που απειλεί τη σταθερότητα της χώρας», δήλωσε ο Έντι Ράμα και κάλεσε τον πρωθυπουργό Σάλι Μπερίσα « να μην υπαγορεύσει παραβίαση του νόμου»

Καταλήγοντας, ο Ράμα επισήμανε ότι μια ενδεχόμενη ανατροπή του αποτελέσματος ι θα αποτελέσει αφορμή για ξέσπασμα της λαϊκής αντίδρασης


Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή