Νέο φράγμα στην Αγ. Πετρούπολη

Από τον πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν τελέστηκαν χθες με κάθε επισημότητα τα εγκαίνια ενός νέου φράγματος στην περιοχή της Αγίας Πετρούπολης.

1'

Από τον πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν τελέστηκαν χθες με κάθε επισημότητα τα εγκαίνια ενός νέου φράγματος στην περιοχή της Αγίας Πετρούπολης. Η κατασκευή του εν λόγω έργου κόστισε περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια και εκτείνεται σε 25 χιλιόμετρα, ενώ είναι ικανό να προστατέψει την πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα από τις πλημμύρες.

Πρόκειται για ένα δημόσιο έργο που πρωτοξεκίνησε το 1979. Η συνέχισή του, όμως, μετά απ το έτος 1991 (διάλυση της ΕΣΣΔ) κρίθηκε οικονομικά ασύμφορη. Έτσι η ολοκλήρωση του έργου ξεκίνησε ξανά μόλις στη διάρκεια του 2005.

"Το 2005 εδώ, όπου τώρα υψώθηκε το σύγχρονο φράγμα, ήταν απλά ένας σκουπιδότοπος με σκραπ και πολλά άλλα μέταλλα, ένοιωσα λοιπόν τότε ότι, η αποκατάσταση είναι ανέφικτη", θυμήθηκε σήμερα ο κ. Πούτιν, που η πολιτική σταδιοδρομία του αφετηρία έχει το Δημαρχείο στην Αγία Πετρούπολη.

"Η ολοκλήρωση του έργου χαροποιεί όλους όσοι απολαμβάνουν τη Βόρεια Πρωτεύουσά μας, την Αγία Πετρούπολη", δήλωσε επίσης ο κ. Πούτιν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή