Εμπιστοσύνη για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας ζητά το Πακιστάν

Να δείξει εμπιστοσύνη στη χώρα της στον αγώνα κατά του "τέρατος της τρομοκρατίας", κάλεσε τη διεθνή κοινότητα η υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν...

Εμπιστοσύνη για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας ζητά το Πακιστάν
1'

Να δείξει εμπιστοσύνη στη χώρα της στον αγώνα κατά του "τέρατος της τρομοκρατίας", κάλεσε τη διεθνή κοινότητα η υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν Χίνα Ραμπανί Χαρ.


Η πακιστανή υπουργός έκανε τη δήλωση αυτή ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την ίδια στιγμή που η χώρα της δέχεται αυξανόμενες πιέσεις από τις ΗΠΑ για να διακόψει κάθε σχέση με το δίκτυο Χακάνι των Ταλιμπάν.

"Πρέπει να δείξουμε ότι στις τάξεις μας επικρατεί απόλυτη ενότητα, πρέπει να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μας και το πιο σημαντικό να υπογραμμίσουμε τον επιχειρησιακό μας συντονισμό στον αγώνα κατά της απειλής αυτής", πρόσθεσε.

Η κ. Ραμπανί-Χαρ είπε ακόμα πως πολύ λίγες χώρες έχουν πληγεί τόσο πολύ και τόσο ωμά από την τρομοκρατία, όσο το Πακιστάν".

Τριάντα χιλιάδες "αθώοι Πακιστανοί" έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της τρομοκρατίας, είπε η ίδια και αναφέρθηκε στην δολοφονία της πρωθυπουργού Μπεναζίρ Μπούτο το 2007.

"Το Πακιστάν είναι ενωμένο και αποφασισμένο να εξαλείψει το φάσμα της τρομοκρατίας από το έδαφός του, την περιοχή του και τον κόσμο", τόνισε και κατέληξε: "είναι σημαντικό να ενισχύσουμε την διεθνή συνεργασία εναντίον της τρομοκρατίας".

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή