Ξεκινούν οι συζητήσεις για τις σειρές – Πότε θα ξέρουμε ποιες συνεχίζουν

Νωρίτερα από ποτέ θα κληθούν τα στελέχη των καναλιών να πάρουν αποφάσεις

Ξεκινούν οι συζητήσεις για τις σειρές – Πότε θα ξέρουμε ποιες συνεχίζουν
2'

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει προκληθεί μεγάλη κουβέντα για τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ και για το κατά πόσο είναι νωρίς να συζητάμε για όσα θα δούμε τον Σεπτέμβριο του 2024. Ωστόσο, ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, η TV μία μικρή αρένα με «επιζώντες» μόνο εκείνους που κάνουν σωστό προγραμματισμό.

Τα στελέχη των σταθμών δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη μυθοπλασία και αναμένουν να δουν το τι θα συμβεί με τα χρήματα του ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) προκειμένου να αποφασίσουν τον αριθμό των σειρών με τον οποίο θα πορευτούν.

Αναφορικά με τις παραγωγές μυθοπλασίας, που βλέπουμε φέτος, οι ιθύνοντες θα αποφασίσουν τον Δεκέμβριο αλλά και τον Ιανουάριο ποιες θα πάρουν το πράσινο φως. «Η Γη της Ελιάς» στο MEGA βρίσκεται ψηλά στη λίστα με τα σίριαλ, που σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ενδέχεται να συνεχιστεί. Η σειρά του Ανδρέα Γεωργίου διανύει την καλύτερη χρονιά της, ενώ ο σκηνοθέτης και παραγωγός συζητά ήδη με το MEGA για να αναλάβει όλη τη βραδινή ζώνη. Δεν είναι τυχαίο που, το Β’ μισό της χρονιάς, η σειρά «Famagusta» φέρει την υπογραφή του. Στο ίδιο κανάλι θα πρέπει να αποφασίσουν το μέλλον της σειράς «Ναυάγιο». Η παραγωγή μπορεί να σημειώνει υψηλά ποσοστά, όμως βασίζεται σε βιβλίο και θα πρέπει η σεναριακή ομάδα να δει αν μπορεί να «τραβήξει» την ιστορία».

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει το τι μέλλει γενέσθαι με τη «Μάγισσα» του ΑΝΤ1. Η παραγωγή μυθοπλασίας, που προβάλλεται από Δευτέρα έως και Τετάρτη στις 21.00, έχει συζητηθεί ιδιαίτερα και για τα στελέχη του Αμαρουσίου η απήχησή της έχει θετικό πρόσημο. Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, θα συντροφεύει το κοινό μέχρι τα τέλη της χρονιάς ενώ ακόμη δεν έχει αποφασισθεί το αν θα υπάρξει συνέχεια. Ακόμη όμως και να δούμε δεύτερο κύκλο, δεν θα μιλάμε για τη συνέχεια της ιστορίας.

Οι δημιουργοί Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης είχαν από την αρχή ξεκαθαρίσει ότι το story είναι συγκεκριμένο. Οπότε, υπάρχουν σκέψεις να δημιουργηθεί ένα prequel που θα αφορά στο πώς ξεκίνησε η ιστορία, πώς η Θεοφανώ απέκτησε το χάρισμα.

Στον ALPHA, τα στελέχη αναμένεται να κάνουν ολικό ρεκτιφιέ στη βραδινή ζώνη καθώς και ο «Σασμός» θα ολοκληρωθεί αλλά -όπως όλα δείχνουν- και «Το προξενιό της Ιουλίας».

Στην ΕΡΤ1 οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες, ωστόσο στα συρτάρια τους έχουν ήδη κάποια προτεινόμενα σενάρια.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή