Γ. Βαρουφάκης στο Newsbomb.gr: Να φτιάξουν κυβέρνηση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν πολλές διαφορές

«Να φτιάξουν κυβέρνηση μεταξύ τους» καλεί την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο Newsbomb.gr και την Ολγα Τρέμη, επισημαίνοντας ότι τα δύο κόμματα «δεν έχουν πολλές διαφορές».

Γ. Βαρουφάκης στο Newsbomb.gr: Να φτιάξουν κυβέρνηση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν πολλές διαφορές
2'

Στην συνέντευξή του στο Meeting Point ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα πάει σε πρόωρες εκλογές είτε μέσα στο 2022, είτε την άνοιξη του 2023 και δείχνει ως πιθανότερα μετεκλογικά σενάρια είτε την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ, είτε την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ.

Για το ΜέΡΑ 25 λέει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστεί ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με το Κίνημα Αλλαγής τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το μόνο που θέλουν από εμάς είναι να τους πούμε ότι θα τους κάνουμε υπουργούς. Ε, δεν θα τους κάνουμε την χάρη», λέει χαρακτηριστικά.

Προεξοφλεί επίσης πως, οποιαδήποτε κι εάν είναι η επόμενη κυβέρνηση αμέσως μετά τις εκλογές «οι Βρυξέλλες, η Φραγκφούρτη και το Βερολίνο θα της τραβήξουν τα λουριά» και θα ζητήσουν σκληρά μέτρα λιτότητας.

Για το πληθωριστικό σοκ και το κύμα της ακρίβειας ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζει πως υπάρχει καρτέλ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, υποστηρίζει πως «δανειζόμαστε από τις αγορές για να επιδοτούμε τα υπερκέρδη των μονοπωλιακών εταιριών» και δηλώνει ότι τα δάνεια από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν θα φθάσουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Για το θρίλερ του 2015, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 λέει πως ο χαρακτηρισμός του ως «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης ήταν «λογικός», διότι «υπήρξε υπουργός Οικονομίας σε ένα Eurogroup που είπε «όχι» και προσθέτει: «Εάν ήθελα, το βράδυ του δημοψηφίσματος θα είχα μείνει υπουργός». Και τονίζει πως η τότε κυβέρνηση είχε πάρει την πολιτική απόφαση της ρήξης και της σύγκρουσης, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας έκανε πίσω την κρίσιμη στιγμή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή