Χριστούγεννα 2020: Μένουμε στο σπίτι, ανοίγουμε την καρδιά και τον νου

Την περίοδο που διανύουμε, όλοι μας έχουμε πλέον συνειδητοποιήσει πως τα φετινά Χριστούγεννα θα τα περάσουμε στο σπίτι, με λίγους και καλούς φίλους και συγγενείς, προκειμένου να διασφαλίσουμε τόσο τη δική μας ασφάλεια, όσο και εκείνη των αγαπημένων μας προσώπων.

Χριστούγεννα 2020: Μένουμε στο σπίτι, ανοίγουμε την καρδιά και τον νου
4'

Βέβαια, το γεγονός ότι φέτος δε θα ταξιδέψουμε, δε θα περάσουμε πολλές ώρες στα αγαπημένα μας εμπορικά καταστήματα και δε θα χρειαστεί να οργανώσουμε μεγάλα γιορτινά τραπέζια ή να επισκεφτούμε τα σπίτια φίλων και συγγενών, έχει ίσως και κάποια θετικά σημεία.

Ναι, τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Γιατί, λοιπόν, να μην τα απολαύσουμε και εμείς με διαφορετικό τρόπο και δη, μέσα από εναλλακτικές εμπειρίες; Ουσιαστικά, φέτος μας δίνεται η μοναδική ευκαιρία να απολαύσουμε τον ελεύθερο χρόνο που θα έχουμε τις ημέρες των γιορτών μόνο για εμάς και τις οικογένειές μας, χωρίς περισπασμούς, «πρέπει» και πολλές «υποχρεώσεις». Με λίγα λόγια, αυτά τα Χριστούγεννα μένουμε σπίτι, παραμένουμε ασφαλείς και «ανοίγουμε» την καρδιά και τον νου μας σε νέες εμπειρίες και συναισθήματα, που μας βοηθούν να απολαμβάνουμε και να νιώθουμε περισσότερα κάθε στιγμή. Το πώς θα το ανακαλύψουμε ακριβώς παρακάτω!

Κάνοντας μια καλή πράξη

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τους τελευταίους μήνες, όλοι μας έχουμε έρθει αντιμέτωποι με δυσκολίες. Προσπαθούμε όμως, να σκεφτόμαστε θετικά και να αξιοποιούμε τα νέα δεδομένα προς όφελός μας. Αυτό δε συμβαίνει όμως για όλους τους συνανθρώπους μας. Επειδή τα Χριστούγεννα είναι, λοιπόν, η γιορτή της αγάπης, έχουμε κάθε λόγο να την προσφέρουμε απλόχερα, κάνοντας μια καλή πράξη. Μπορεί να πρόκειται για ένα γεύμα ή ένα δώρο που έχει ανάγκη ένας άστεγος που βλέπουμε συχνά κοντά στο σπίτι. Μπορεί να είναι η δωρεά ρούχων που δε φοράμε πια σε οργανισμούς που τα προσφέρουν σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Μπορεί να είναι το να κάνουμε μια μικρή, αλλά σημαντική για κάποιον οικονομική συνεισφορά ή μπορεί να είναι απλώς το να πούμε δύο λόγια αγάπης σε έναν συνάνθρωπό μας. Το σημαντικό είναι να «ανοίξουμε» τις καρδιές μας και να κάνουμε μία πράξη που μπορεί να κάνει την κοινωνία μας λίγο καλύτερη και να δώσει αξία τόσο στις δικές μας γιορτινές στιγμές, όσο και σε εκείνες των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν περισσότερες δυσκολίες. Άλλωστε, νιώθουμε περισσότερα, όταν μοιραζόμαστε περισσότερα.

Ανταλλάσσοντας γεύσεις με τους αγαπημένους μας

Λίγη φαντασία αρκεί για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τα φετινά Χριστούγεννα ακόμη περισσότερο, να ανεβάσουμε τη διάθεσή μας και να γεμίσουμε με περισσότερη αγάπη τις καρδιές μας. Μια εξαιρετική, εναλλακτική πρόταση που θα δώσει ώθηση στις στιγμές μας αυτές τις γιορτές, λοιπόν, είναι αντί για δώρα, να ανταλλάξουμε… γεύσεις με τους αγαπημένους μας. Πρόκειται ουσιαστικά για μία εναλλακτική εκδοχή του Secret Santa, που περιλαμβάνει ανταλλαγή φαγητού, μέσω online παραγγελιών. Κανονίζουμε την ώρα και την ημέρα που θέλουμε να σταλούν τα γευστικά πακέτα μας και όταν κάθε παραλήπτης λάβει το δικό του, τα απολαμβάνουμε οργανώνοντας ένα απολαυστικό virtual γεύμα μπροστά από τις οθόνες μας. Το «κλειδί» στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι να πειραματιστούμε με περισσότερο ιδιαίτερες κουζίνες, που θα φέρουν το στοιχείο της «έκπληξης» στο ψηφιακό τραπέζι και να είμαστε μαζί, έστω και από απόσταση. Ακόμη και αν κάποιο από τα αγαπημένα μας πρόσωπα βρίσκεται στο εξωτερικό, μπορεί να συμμετέχει στην όμορφη αυτή ανταλλαγή γεύσεων. Αρκεί να βρούμε ένα κατάστημα στην περιοχή του και να του στείλουμε το πακέτο μας, μέσα από μία online παραγγελία.

Ανακαλύπτοντας τη «μαγεία» του διαλογισμού

Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν στραφεί στον διαλογισμό κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, προκειμένου να καταπολεμήσουν το στρες που ενδεχομένως αισθάνονται. Εκτός από αγχολυτικός όμως, ο διαλογισμός συνιστά έναν τρόπο για να έρθουμε πιο κοντά στις βαθύτερες επιθυμίες μας και να «ξεκλειδώσουμε» τον εαυτό μας. Είναι σημαντικό να είμαστε ανοιχτοί σε διαφορετικές εμπειρίες, ειδικότερα σε εκείνες που φέρονται να έχουν θετικά οφέλη για την πνευματική μας υγεία, όπως ο διαλογισμός. Μέσα από το YouTube ή με τη βοήθεια μιας δωρεάν εφαρμογής, λοιπόν, μπορούμε τώρα να απολαύσουμε καθοδηγούμενες συνεδρίες διαλογισμού, που θα μας χαλαρώσουν και θα μας «ταξιδέψουν», από την άνεση του σπιτιού μας. Είναι σημαντικό να έχουμε σε κάθε περίπτωση κατά νου ότι βασικός στόχος του διαλογισμού, είναι να μας βοηθήσει να επικεντρωθούμε στο τώρα, στη στιγμή. Για εμάς, λοιπόν, που θέλουμε να μπορούμε να απολαμβάνουμε περισσότερα Anytime, συνιστά μια συνήθεια που μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμη, πολύτιμη και φυσικά, απολαυστική.

Αυτές τις γιορτές, λοιπόν, κρατάμε θετική σκέψη και διάθεση και ανακαλύπτουμε νέες, εναλλακτικές επιλογές, τις οποίες μπορούμε να απολαμβάνουμε από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού μας, κάθε στιγμή. Πάνω από όλα όμως, φροντίζουμε να παραμένουμε κοντά στον πραγματικό μας εαυτό και τους αγαπημένους μας. Διότι νιώθουμε περισσότερα, όταν μοιραζόμαστε περισσότερα.

#moreanytime

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή