Ικανοποίηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αποφασιστικότητα της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας να μειώσουν...

1'

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αποφασιστικότητα της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας να μειώσουν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Α. Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν.

Για την Πορτογαλία υπογράμμισε ότι η έγκριση του προϋπολογισμού για το 2011 που κατέθεσε η πορτογαλική κυβέρνηση είναι πολύ σημαντική για να τονωθεί η αξιοπιστία της χώρας στις διεθνείς αγορές.

Για την Ιρλανδία τόνισε τη σημαντικότητα του τετραετούς προγράμματος σταθερότητας της Ιρλανδικής οικονομίας την περίοδο 2011-2014, καθώς και την αποφασιστικότητα της Ιρλανδικής κυβέρνησης να το εφαρμόσει.

Σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει νέα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος και προς ποιά κατεύθυνση, ο Α. Αλταφάζ δήλωσε ότι για να απαντήσει η Επιτροπή στην ερώτηση αυτή θα πρέπει να περιμένει αφενός τη δημοσιοποίηση από τη Eurostat των στοιχείων για το ελληνικό έλλειμμα και το χρέος την περίοδο 2006-2009 και αφετέρου την άρση των επιφυλάξεων για τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία που είχε έως τώρα η Eurostat.

Επίσης, υπενθύμισε ότι κλιμάκιο της Επιτροπής θα επισκεφθεί την Ελλάδα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, προκειμένου να αξιολογήσει την εφαρμογή των μέτρων για τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, το τελευταίο τρίμηνο. Από την αξιολόγηση θα αποφασιστεί η εκταμίευση της τρίτης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή