«Δεσμεύσεις» πολιτικών αρχηγών ζητά ο Βενιζέλος για το PSI

Οι δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση στην εκπλήρωση των σκληρών όρων που θέτει η τρόικα θα «ξεμπλοκάρουν» και την υλοποίηση της συμφωνίας για το PSI σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Δεσμεύσεις» πολιτικών αρχηγών ζητά ο Βενιζέλος για το PSI
1'

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ανέφερε ότι «σας διαβεβαιώνω ότι είμαστε ένα βήμα πριν την συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα. Όμως δεν θα ολοκληρωθεί η συμφωνία αν δεν χρηματοδοτηθεί. Μας καλεί το συμβούλιο να ολοκληρώσουμε τις δεσμεύσεις της δανειακής σύμβασης έως τέλος της εβδομάδας. οι ημέρες είναι μετρημένες και τα περιθώρια ελάχιστα».

Ο υπουργός τόνισε ότι μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες πρέπει να κλείσει το θέμα της νέας δανειακής σύμβασης και συγκεκριμένα είπε ότι «Είναι λογικό ο δανειστής να ζητά μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις.

Τώρα είναι η ώρα της δέσμευση… Υπάρχουν τα γνωστά θέματα που πρέπει να διευθετηθούν όπως: Κάλυψη δημοσιονομικού στόχου για το 2012, μείωση μη μισθολογικού κόστους εργασίας. Εργασιακές σχέσεις. Μείωση όγκου δημόσιου τομέα. Επανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και εξυγίανση τραπεζικού συστήματος».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή