Ανασχηματισμός: Με το βλέμμα στην ατζέντα της «καθημερινότητας» – Τα νέα πρόσωπα στο «κάδρο»

Πώς προχωρά ο σχεδιασμός του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον επικείμενο ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος και ποιες θα είναι οι επόμενες –αστραπιαίες– κινήσεις.
Ανασχηματισμός: Με το βλέμμα στην ατζέντα της «καθημερινότητας» – Τα νέα πρόσωπα στο «κάδρο»
EUROKINISSI.
2'

Στο πλαίσιο του επερχόμενου ανασχηματισμού της κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αξιολογεί δύο παραμέτρους πριν από την τελική επιλογή. Την αποτελεσματικότητα και τις συμπεριφορές τόσο στελεχών που συνθέτουν σήμερα (13/06) το Υπουργικό Συμβούλιο, όσο και προσώπων από τη «δεξαμενή» της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ανασχηματισμός όχι μονάχα δεν πρόκειται να μετατεθεί πέραν του μέσου της ερχόμενης εβδομάδας (το αργότερο έως την Τετάρτη αναμένονται… ορκωμοσίες), αλλά στην πραγματικότητα παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο αιφνιδιασμού στις επόμενες ώρες (μέχρι αύριο), σύμφωνα με «Τα Νέα».

Πρόσωπα με γνώση του παρασκηνίου, αναφέρουν ότι μόλις ο Πρωθυπουργός «κλειδώσει» οριστικά καθεμία από τις επιλογές του για ανθρώπους και ρόλους, τότε θα… πατήσει κατευθείαν το κουμπί των ανακοινώσεων, χωρίς να περιμένει την ολοκλήρωση των δύο προγραμματισμένων του ταξιδιών εκτός συνόρων σε Ελβετία (διάσκεψη για την Ουκρανία) και Βρυξέλλες (άτυπο γεύμα μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών).

Η προοπτική αλλαγών εντός του Μεγάρου Μαξίμου

Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα, η ονοματολογία περιλαμβάνει και πρόσωπα της αγοράς, που φέρονται να έχουν απασχολήσει τις συζητήσεις και τις εισηγήσεις προς το πρωθυπουργικό γραφείο ή ακόμη και να έχουν προσεγγισθεί.

Τέτοια περίπτωση είναι ο νυν διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, ενώ έχει συζητηθεί και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ακόμη, πληροφορίες δείχνουν προς ενίσχυση του υφιστάμενου τιμ στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς αποχωρήσεις. Η σεναριολογία περί ανάληψης υπουργικού χαρτοφυλακίου από τον Άκη Σκέρτσο ή / και τον Μάκη Βορίδη δεν φαίνεται να προχωρά, συνεπώς ενισχύεται η προοπτική ενδυνάμωσης του του κυβερνητικού «πυρήνα».

Σε αυτό το πλαίσιο, συγκεκριμένα πρόσωπα συζητώνται προς περαιτέρω αξιοποίηση, όπως ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης και ο Γιώργος Μυλωνάκης. Σταθερά στη θέση τους, πλην με ισχυρότερες αρμοδιότητες ορισμένοι, αναμένονται τα νυν στελέχη της επικοινωνίας: Ο Παύλος Μαρινάκης, ο Χρήστος Ζωγράφος (αναμένεται να αναλάβει το γραφείο Τύπου μετά την εκλογή του Δημήτρη Τσιόδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), ο Γιώργος Ευθυμίου επίσης με ενισχυμένο ρόλο, η Αριστοτελία Πελώνη κ.ά.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή