ΣΥΡΙΖΑ: «Ναρκοπέδιο» η επόμενη μέρα, άφαντος ο Κασσελάκης, ποιοι μπαίνουν στην κούρσα για την ηγεσία

Συνεδριάζει την Τρίτη η Πολιτική Γραμματεία για να συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας ανάδειξης νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Ναρκοπέδιο» η επόμενη μέρα, άφαντος ο Κασσελάκης, ποιοι μπαίνουν στην κούρσα για την ηγεσία
Eurokinissi
3'

Κλυδωνίζεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την καθαίρεση του προέδρου του Στέφανου Κασσελάκη από την αρχηγία του κόμματος στην ταραχώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερο από 24 ώρες ο έκπτωτος πρόεδρος κρατά κλειστά τα χαρτιά του για το αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, διαμηνύοντας πως θα παραμείνει στην πολιτική. Πληθαίνουν οι εισηγήσεις που δέχεται ο Στέφανος Κασσελάκης να προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος. Μάλιστα, πάνω στο τραπέζι έχει πέσει και ένα όνομα. Το όνομα που συζητείται είναι «Δημοκρατικό Κόμμα», σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Άλλωστε, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει κρύψει τον θαυμασμό που έχει στις διαδικασίες του αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος.

Ωστόσο, ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λάβει τις τελικές αποφάσεις για το αν θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος ή αν προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος.

Η πλευρά του απερχόμενου προέδρου κάνει λόγο για φράξιες και κουκουλοφόρους και εκφράζει την οργή επί της διαδικασίας, ενώ δεν λείπουν και οι αιχμές για τον ρόλο του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκου Παππά.

Ποιοι σκέφτονται το ενδεχόμενο υποψηφιότητας για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ

Μέχρι στιγμής υποψηφιότητα για την ηγεσία έχουν δηλώσει ο Παύλος Πολάκης και Απόστολος Γκλέτσος, ενώ βέβαιες θεωρούνται και οι υποψηφιότητας των Νικόλα Φαραντούρη και Σωκράτη Φάμελλου.

Επίσης, πιέσεις να κατέβουν υποψήφιες δέχονται η Όλγα Γεροβασίλη και η Ρένα Δούρου, ενώ ερωτηματικό υπάρχει για τη στάση του Νίκου Παππά, ο οποίος αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του μετά την παρουσία του στη ΔΕΘ, το Σαββατοκύριακο.

Οι φήμες για παρέμβαση Τσίπρα, η διάψευση και η στάση που θα κρατήσει ο πρώην πρωθυπουργός

Αν και η σκιά του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα πλανάται πάνω από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με πολλά στελέχη που ομνύουν πίστη στον ίδιο να ελπίζουν σε μια εξ ουρανού παρέμβασή του ως μάννα εξ ουρανού, ο ίδιος θέλει να κινηθεί με αυστηρά θεσμικό τρόπο, σεβόμενος τις εσωκομματικές διαδικασίες.

Αν και παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας από την πρώτη ημέρα που αποχώρησε από την ηγεσία του κόμματος είναι αποστασιοποιημένος και δεν εμπλέκεται στις εσωκομματικές εξελίξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr., ο κ. Τσίπρας θα κρατήσει την ίδια στάση αρχής και σήμερα, σεβόμενος τις διαδικασίες του κόμματος, και δεν αναμένεται να κάνει καμία παρέμβαση που να μπορεί να θεωρηθεί παρέμβαση στις εσωκομματικές εξελίξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή φουντώνει η συζήτηση στα «πηγαδάκια» της Κουμουνδούρου αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως η ακτινοβολία και το πολιτικό κεφάλαιο του πρώην πρωθυπουργού στο χώρο της κεντροαριστεράς είναι μεγάλο και πως ο ίδιος πρέπει να είναι ο πρωταγωνιστής της επόμενης ημέρας για τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή