Γ. Νικητιάδης: «Να ξαναδούμε με διαφορετικό τρόπο το θέμα των ΤΑΞΙ»

«Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να απελευθερωθούν τα επαγγέλματα. Πρέπει όμως και όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι κάποια επαγγέλματα έχουν και κάποια όρια...

Γ. Νικητιάδης: «Να ξαναδούμε με διαφορετικό τρόπο το θέμα των ΤΑΞΙ»
2'

«Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να απελευθερωθούν τα επαγγέλματα. Πρέπει όμως και όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι κάποια επαγγέλματα έχουν και κάποια όρια. Για παράδειγμα ο ταξιτζής σε ένα νησί που περιμένει 4 μήνες για να δουλέψει αν απελευθερώσεις το επάγγελμα και πάνε αυτούς τους 4 μήνες άλλα 300 άτομα και κάθονται μόνο τους 4 μήνες και δουλεύουνε, αντιλαμβάνεστε ότι αυτός θα οδηγηθεί στην οικονομική καταστροφή. Άρα σε κάποιες περιοχές ή σε κάποιες κατηγορίες κάποια πράγματα προφανέστατα θα πρέπει να τα δούμε με έναν διαφορετικό τρόπο», σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, εκφράζοντας τη διαφοροποίησή του στους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα των ταξί, με συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 97,2.

Τσαντίρια στην Πλατεία Συντάγματος

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει βία όταν συνδιαλέγεσαι με τον πολίτη, πρέπει όμως να γίνει ένας διάλογος και να γίνει αντιληπτό ότι μια από τις ωραιότερες πλατείες της Αθήνας, μια από τις εσωτερικότερες πλατείες της χώρα μας δεν μπορεί να είναι γεμάτη τσαντίρια», σημείωσε, υποστηρίζοντας ότι με τα «τσαντίρια», δεν γίνεται δυναμικότερο το αίτημα των διαδηλωτών.

«Να μην κάνουμε την πλατεία μια άσχημη πλατεία, βλέπετε έχουν κουβαληθεί και λειτουργεί το παραεμπόριο είναι δυνατόν να επιτρέπεται να λειτουργεί το παραεμπόριο;», πρόσθεσε.

Σε δυο χρόνια θα υπάρξει ανάπτυξη

«Μετά από δυο χρόνια η οικονομική κατάσταση της χώρας θα είναι τέτοια που θα επιτρέπει σε όλους τους συνταξιούχους να κάνουν μικρότερες ή μεγαλύτερες διακοπές», σημείωσε, ο κ. Νικητιάδης, τονίζοντας πως υπάρχουν φθηνές λύσεις για διακοπές, πάντα έτσι ήταν ακόμα και την περίοδο την παχιών αγελάδων.

«Νομίζω ότι σε δυο χρόνια θα έχει αρχίσει να φαίνεται η ανάπτυξη παντού, θα έχει αρχίσει η οικονομία να είναι διαφορετική», εκτίμησε το στέλεχος της κυβέρνησης, λέγοντας παράλληλα πως γίνεται μια προσπάθεια διότι τώρα, τουλάχιστον, σκεφτόμαστε να κάνουμε διακοπές ενώ άμα πτωχεύσουμε θα ξεχάσουμε να σκεφτόμαστε και τις διακοπές.

Άλμα στον τουρισμό στην Ελλάδα

«Πρέπει να χαράξουμε μια στρατηγική τέτοια που σε μια τριετία να πάμε στα 20 εκατομμύρια αφίξεις…», σημείωσε, μιλώντας για άλμα στον τουρισμό, όχι μόνο στα νησιά αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα ενώ παρουσίασε αναλυτικά τις δράσεις του Υπουργείου για επιμήκυνση της Τουριστικής Περιόδου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή