Επίθεση ΝΔ σε κυβέρνηση και ΓΕΝΟΠ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ εξαπέλυσε η ΝΔ...

Επίθεση ΝΔ σε κυβέρνηση και ΓΕΝΟΠ
1'

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα.

«Η θέση μας για το χαράτσι στα ακίνητα είναι δεδομένη, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι», αναφέρει ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης και προσθέτει ότι «κανένας οργανισμός δεν είναι τσιφλίκι κανενός, κανένας Φωτόπουλος δεν μπορεί να εμποδίζει την εφαρμογή των νόμων».

Ο κ. Μιχελάκης κάνει λόγο για παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης η οποία όπως σημειώνει ανακοίνωσε το έκτο χαράτσι μέσα σε 20 μήνες.

«Η κυβέρνηση είναι αιχμάλωτη σε μια λανθασμένη συνταγή και ανίκανη να πιάσει τους στόχους που βάζει, επιμένει σε μια φορολογική επιδρομή, που σκοτώνει την οικοδομική δραστηριότητα στην οποία δραστηριοποιούνται δεκάδες επαγγέλματα. Βαθαίνει, ταυτόχρονα, την ύφεση, παγώνει την αγορά και αυξάνει την ανεργία».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επανέλαβε ότι η στήριξη της οικοδομικής δραστηριότητας αποτελεί βασικό εργαλείο ανάσας στην πραγματική οικονομία και τόνωσης της απασχόλησης, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι η ΝΔ έχει προτείνει την αναστολή του «πόθεν έσχες» για την απόκτηση κατοικίας.

Τέλος αναφέρει τις προτάσεις της ΝΔ:

" Καμία νέα αύξηση στις αντικειμενικές αξίες.

" Επιδότηση κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες του επιτοκίου για την αγορά πρώτης κατοικίας.

" Φορολογικά κίνητρα για τα νεόδμητα κτίρια, όπως έκανε η Ισπανία.

" Μείωση του Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων, ώστε, επιτέλους, να ξαναζωντανέψει η οικοδομή, που πεθαίνει.

" Κατάργηση αντιφατικών διατάξεων που αναιρούν την αναστολή του "πόθεν έσχες" για την απόκτηση κατοικίας".

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή