Σώζος Λυμπερόπουλος: «Τα παιδιά, είναι σύμβολο ελπίδας και ένα καλύτερο αύριο»

Ο γνωστός τραγουδιστής μιλώντας στο Newsbomb.gr αναφέρθηκε στη μεγάλη συναυλία που δίνει για τα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης, γεμίζοντας «Ελπίδας Ακούσματα» τις καρδιές μας

Σώζος Λυμπερόπουλος: «Τα παιδιά, είναι σύμβολο ελπίδας και ένα καλύτερο αύριο»
6'

Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023 στο «Ionia Hall» στη Βούλα, ο δημοφιλής τραγουδιστής Σώζος Λυμπερόπουλος θα τραγουδήσει για τα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης, γεμίζοντας «Ελπίδας Ακούσματα» τις καρδιές μας.

Έπειτα από μία πετυχημένη χρονιά, ο Σώζος Λυμπερόπουλος θέλει να αποχαιρετήσει το 2023 μοιράζοντας το αίσθημα της ελπίδας και χαμόγελα, με τα έσοδα, που θα συγκεντρωθούν από τη συναυλία να διατίθενται στα Παιδικά Χωριά SOS προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Για τον σκοπό που αποφάσισε να κάνει αυτή τη διοργάνωση, είπε «τα παιδιά, είναι σύμβολο ελπίδας και σηματοδοτούν ένα καλύτερο αύριο. Έτσι αποφάσισα να προχωρήσω στην διοργάνωση της συναυλίας, υπό την αιγίδα του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Βέβαια, σημασία δεν έχει ποιος τη διοργανώνει αλλά, να πετύχουμε τον στόχο μας, ο οποίος δεν είναι άλλος, από το να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία και να προτρέψουμε τον διπλανό μας να προσφέρει, όποια μέσα κι αν διαθέτει. Θεωρώ πολύ σημαντικό να περάσουμε ένα μήνυμα στήριξης στα νέα παιδιά, με την ευχή να λειτουργήσει στη συνείδηση τους ως παράδειγμα προς μίμηση, που θα το ακολουθήσουν στην ενήλικη πορεία τους και θα το μεταλαμπαδεύσουν στις επόμενες γενιές», ανέφερε σε συνέντευξή του στο Newsbomb.gr.

Σώζο, είδαμε ότι ετοιμάζεις συναυλία για το Παιδικό Χωριό SOS. Θα ήθελες να μας δώσεις μερικές λεπτομέρειες.

Η συναυλία έχει τίτλο “Ελπίδας Ακούσματα” και θα πραγματοποιηθεί στις 23 Δεκεμβρίου, στο «Ionia Hall» στην Βούλα. Πρόκειται για μία παράσταση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ακουστούν έντεχνα και λαϊκά τραγούδια, που έχουν αγαπηθεί από το κοινό, καθώς και κάποια από τη δισκογραφία μου. Όλα τα έσοδα, που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν στα Παιδικά Χωριά SOS προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους. και αυτό ακριβώς αιτιολογεί τον τίτλο της παράστασης. Άλλωστε τα παιδιά , είναι σύμβολο ελπίδας και σηματοδοτούν ένα καλύτερο αύριο.

Παρατηρήσαμε ότι διοργανωτής είσαι εσύ ο ίδιος. Μίλησε μας λιγάκι για τους λόγους που σε ώθησαν.

Νομίζω ότι η απάντηση σε αυτό το ερώτημα βρίσκεται στον τίτλο της συναυλίας καθώς, πιστεύω ότι τα παιδιά είναι σύμβολο ελπίδας και μας δείχνουν -πάντοτε- τον δρόμο για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο.
Έτσι αποφάσισα να προχωρήσω στην διοργάνωση της συναυλίας, υπό την αιγίδα του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Βέβαια, σημασία δεν έχει ποιος τη διοργανώνει αλλά, να πετύχουμε τον στόχο μας, ο οποίος δεν είναι άλλος , από το να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία και να προτρέψουμε τον διπλανό μας να προσφέρει• όποια μέσα κι αν διαθέτει. Θεωρώ πολύ σημαντικό να περάσουμε ένα μήνυμα στήριξης στα νέα παιδιά, με την ευχή να λειτουργήσει στη συνείδηση τους ως παράδειγμα προς μίμηση, που θα το ακολουθήσουν στην ενήλικη πορεία τους και θα το μεταλαμπαδεύσουν στις επόμενες γενιές.

Θα ήθελες να μας πεις πώς προέκυψε η συγκεκριμένη ιδέα;

Είχα τραγουδήσει, ξανά στο παρελθόν, για τα Παιδικά Χωριά SOS, στο Φίλυρο της Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια εκδήλωσης του κολλεγίου Δελασάλ. Έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη μου η αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των υπεύθυνων, οι οποίοι πάλευαν να βρουν τους απαιτούμενους πόρους, προκειμένου να προσφέρουν στα παιδιά τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Την ίδια αγωνία αναγνώρισα και στο πρόσωπο του πρόεδρου κ. Αντώνη Αλακιώτη, ο οποίος δίνει καθημερινά αγώνα για να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των παιδικών χωριών. Έτσι, θέλησα να γίνω και εγώ σύμμαχος με τον δικό μου τρόπο τη μουσική μου.

Σώζο, σε ακούω τόση ώρα να μιλάς και δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ• ελπίζεις ότι αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο;

Θεωρώ πως στη ζωή κάθε ανθρώπου , κινητήρια δύναμη είναι η ελπίδα και δεν πρέπει ποτέ να τη χάνουμε. Ειδικά, όταν ζούμε σε μία εποχή με τόση αγριότητα όσο η σημερινή, πολλές φορές μοιάζει επιτακτική η ανάγκη να την «γεννήσουμε». Βέβαια, αυτό προϋποθέτει να ενεργοποιήσουμε την χαμένη ανθρωπιά μας. Η αγάπη και ο σεβασμός στον συνάνθρωπο, είναι η μόνη απάντηση απέναντι στη βαρβαρότητα κι, αν μπορέσουμε αυτό το μήνυμα να το περάσουμε στις επόμενες γενιές, η ελπίδα θα έχει νικήσει.

Έρχεσαι από ένα καλοκαίρι απαιτητικών εμφανίσεων, όπως αυτή με την Φωτεινή Βελεσιώτου. Θα ήθελες να μας πεις λίγα λόγια για την εμπειρία;

Η συναυλία στα πλαίσια καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Ωραιοκάστρου, είχε διπλή σημασία για μένα. Αφενός, η Φωτεινή Βελεσιώτου είναι μια φωνή που θαυμάζω και αγαπώ πολύ τα τραγούδια της• αφετέρου, η εκδήλωση έλαβε μέρος -σχεδόν- δύο βήματα από το πατρικό μου σπίτι και αυτό έκανε τη βραδιά να είναι ιδιαίτερη. Ήταν πρωτόγνωρο συναίσθημα για μένα να βρίσκομαι μετά από τόσα χρόνια στην αλάνα, στην οποία κάποτε τσάκιζα τα γόνατα μου και έπαιζα ποδόσφαιρο, κρατώντας πια τη κιθάρα μου και να σιγοτραγουδάνε -μαζί μου- παιδικοί μου φίλοι.

Τον Φεβρουάριο κυκλοφόρησες το «Σαν Σκιά», το οποίο ήταν μια ευχάριστη έκπληξη όσον αφορά την αισθητική και την ποιότητα της μουσικής! Φέτος τον χειμώνα τι να περιμένουμε από εσένα;

Αυτόν τον χειμώνα αποφάσισα να δοκιμάσω κάτι καινούργιο για το ελληνικό κοινό και έχω ετοιμάσει δύο ορχηστρικά κομμάτια. Αντιλαμβάνομαι ότι η μουσική χωρίς στίχους δεν είναι και η -πλέον- δημοφιλής στην Ελλάδα. Ωστόσο, δεν ωφελεί σε τίποτα να κρατάμε απωθημένα κι έτσι θεώρησα πως είναι η σωστή στιγμή να επικοινωνήσω την αγάπη μου για την σύνθεση ορχηστρικής μουσικής. Εξάλλου, κάθε καλλιτέχνης που υπηρετεί την τέχνη του οφείλει να δίνει ανατρεπτικές στιγμές στο κοινό του και να του δείχνει νέες κατευθύνσεις. Το “Antidepressant” θα κυκλοφορήσει μέσα στις γιορτές ενώ το “Thought Echo” θα βγει αμέσως μετά. Πρόκειται για δύο κιθαριστικά κομμάτια, prog-rock και fusion προσανατολισμού με αρκετή δόση ‘80s και ‘90s αισθητικής. Βέβαια, εκτός από αυτά τα δυο, τον Φλεβάρη θα κυκλοφορήσει και νέο τραγούδι!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή