Ειρηνική κατάληψη στο υπουργείο Πολιτισμού

Η «δεινή κατάσταση» στο χώρο του θεάτρου, και η αδράνεια της πολιτείας οδηγεί τους ανθρώπους του θεάτρου να...

Ειρηνική κατάληψη στο υπουργείο Πολιτισμού
2'

Η «δεινή κατάσταση» στο χώρο του θεάτρου, και η αδράνεια της πολιτείας οδηγεί τους ανθρώπους του θεάτρου να πραγματοποιήσουν, την Τρίτη το μεσημέρι, «ειρηνική κατάληψη» του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Η πρωτοβουλία για την κινητοποίηση διαμαρτυρίας ανήκει στην επιτροπή ηθοποιών, σκηνοθετών και εργαζομένων στο επιχορηγούμενο θίασο, η οποία σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Όλα τα θέματα που μας απασχολούν είναι στον αέρα. Το Υπουργείο μας χρωστάει ακόμα ένα μέρος από τις περσινές επιχορηγήσεις. Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να μας πει τι θα γίνει με τις φετινές. Πήραμε μέρος στη διαβούλευση, με το τέλος της όμως όλα νέκρωσαν. Παντελής αδράνεια όσον αφορά την προκήρυξη επιχορηγήσεων για την ερχόμενη χρονιά.

Φυσικά και γνωρίζουμε την οικονομική κατάσταση της χώρας, φυσικά και καταλαβαίνουμε ότι και ο δικός μας χώρος δεν θα μείνει ανεπηρέαστος - ανεξάρτητα δυστυχώς από τις ευθύνες μας.

Ως ποιο σημείο όμως; Είμαστε τελείως περιττοί; Πέρα από το οικονομικό αδιέξοδο, πέρα από την απροθυμία να λυθούν χρονίζοντα θεσμικά προβλήματα, εκείνο που πιο πολύ μας θίγει σε αυτή την κατάσταση είναι η αλαζονική στάση του υπουργού απέναντι στους ανθρώπους του θεάτρου. Δεν υπάρχουμε, είμαστε αόρατοι για τον υπουργό.

Μια λύση λοιπόν μας απομένει, για να γίνουμε ορατοί. Να καταλάβουμε ειρηνικά το Υπουργείο Πολιτισμού ζητώντας επιτακτικά να δοθεί άμεση λύση στα προβλήματά μας και να ξεκαθαρίσει το τοπίο».

Καταλήγοντας, οι σκηνοθέτες και οι ηθοποιοί αναφέρουν ότι όλες οι συναντήσεις τους με το υπουργείο Πολιτισμού έχουν μέχρι τώρα αποβεί άκαρπες, γι’ αυτό δηλώνουν ότι : «δεν εμπιστεύονται» τις υποσχέσεις από το περιβάλλον του Παύλου Γερουλάνου».

Σημειώνεται, ότι ο υπουργός Πολιτισμού αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή