Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ 83-89: Η ποιότητα νίκησε τη μαχητικότητα!

Ο Παναθηναϊκός έδωσε μεγάλη μάχη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία όμως είχε σαφώς περισσότερες λύσεις κι έφυγε με τη νίκη (89-83) από το ΟΑΚΑ.

Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ 83-89: Η ποιότητα νίκησε τη μαχητικότητα!
2'

Μετά από καιρό ο Δημήτρης Ιτούδης είχε όλους τους παίκτες στη διάθεση του και για μια τόσο ποιοτική ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, οι περισσότερες λύσεις κάνουν τη διαφορά σε τέτοια ματς.

Παρ' όλα αυτά, για ακόμα ένα ματς, ο Παναθηναϊκός είχε άκρως θετική παρουσία, δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια και πάλεψε για 40 λεπτά. Κοίταξε το «θηρίο» στα μάτια, αλλά όπως φάνηκε του έλειπε αυτό το κάτι παραπάνω για να πετύχει τη μεγάλη ανατροπή.

Οι «πράσινοι» δεν ξεκίνησαν καθόλου καλό το ματς κι από πολύ νωρίς βρέθηκαν να χάνουν με διψήφια διαφορά (5-18), ωστόσο το δεύτερο ratation τους άλλαξε την εικόνα της ομάδας. Μετά το 4ο λεπτό βελτίωσαν την άμυνα τους και επέστρεψαν στο ματς.

Ο Κλάιμπερν έδωσε και πάλι ρυθμό στην ΤΣΣΚΑ, η οποία πάτησε ξανά γκάζι και με έμμεσο τρίποντο του Αμερικανού προηγήθηκε με 41-29. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί έξω από τα 6μ75, μετρώντας 8/11 τρίποντα.

Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο -16 (33-49), αλλά ευτύχησε να έχει σε καλό βράδυ τον Νέντοβιτς, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο δεν πτοήθηκε από την προσαρμοσμένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Οι Σέρβος γκαρντ σκόραρε ξανά και ξανά κι η διαφορά έπεσε σε μονοψήφιο νούμερο.

Γενικά, οι «πράσινοι» έβγαλαν μεγάλη μαχητικότερη στο παρκέ και πληρώνοντας με το... ίδιο νόμισμα την ομάδα του Ιτούδη, τα τρίποντα, μείωσαν στον πόντο (55-53 στο 24'). Ο Έλληνας προπονητής επικεντρώθηκε στον περιορισμό του Νέντοβιτς, ο οποίος δεν μπόρεσε να είναι το ίδιο επιδραστικός με το πρώτο ημίχρονο.

Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι πέρασαν την μπάλα μέσα στο «ζωγραφιστό» στον Μπολομπόι, έστειλε ξανά τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο. Για την ακρίβεια η ΤΣΣΚΑ βρέθηκε ξανά στο +16 (78-62), φέρνοντας το ματς εκεί που ήθελε το ματς.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε την προσπάθεια αλλά η ποιότητα των φιλοξενούμενων έφτανε για να διατηρήσουν το προβάδισμα ως το φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 42-51, 58-65, 83-89.

Τα στατιστικά των δύο ομάδων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Πνιγόμαστε» - Δραματική η κατάσταση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή