Το πιο… ΚΟΥΦΟ ρεκόρ του Βινίσιους στη Ρεάλ!

Οι ποδοσφαιριστές με υψηλή τεχνική κατάρτιση ανέκαθεν τραβούσαν τα βλέμματα των οπαδών.

Το πιο… ΚΟΥΦΟ ρεκόρ του Βινίσιους στη Ρεάλ!
3'

Όλοι θέλουν να τους δουν στον αγωνιστικό χώρο, να απολαύσουν τα… “χάδια” που δίνουν στη μπάλα, να θαυμάσουν τα κόλπα τους με τη στρογγυλή θεά. Ωστόσο, δε συμβαίνει το ίδιο και με τους εκάστοτε αμυντικούς που έχουν να αντιμετωπίσουν.

Κλικ εδώ! Έχει όσα ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ και ΠΡΕΠΕΙ να μάθεις για την Bwin

Δεν είναι λίγες οι φορές που παίκτες επιδίδονται σε σκληρά μαρκαρίσματα, ενίοτε αντιαθλητικά, προτιμώντας να τιμωρηθούν, μόνο και μόνο από εκνευρισμό για τις περίτεχνες ενέργειες ενός… fantasy αντιπάλου.

Ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής είναι αναμφίβολα ο Βινίσιους Τζούνιορ της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός έχει γίνει… “στόχος” των αντιπάλων αμυντικών στη Λα Λίγκα και όχι μόνο. Ενδεικτικό, ότι είναι ο κάτοχος ενός ρεκόρ που μάλλον… δε θα ήθελε στην καριέρα του. Είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει υποστεί τα περισσότερα φάουλ στα κορυφαία 5 πρωταθλήματα στην Ευρώπη.

Ρεκόρ φάουλ σε αγώνα της Λα Λίγκα

Η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετώπισε πρόσφατα τη Μαγιόρκα εκτός έδρας, στις Βαλεαρίδες Νήσους, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν, όπου και ηττήθηκε με σκορ 1-0, έπειτα από ένα αυτογκόλ του Νάτσο στο πρώτο μέρος.

Στο ματς υπήρξαν σκληρές μονομαχίες, αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα και πολλές αψιμαχίες. Στις περισσότερες εξ αυτών, πρωταγωνιστές ήταν ο Βινίσιους Τζούνιορ και οι αμυντικοί της Μαγιόρκα, Πάμπλο Μαφέο και Αντόνιο Ραΐγιο. Κρατάει άλλωστε καιρό η κόντρα μεταξύ τους, με trash talking σε κάθε παιχνίδι, αλλά και σχετικά ποσταρίσματα στα social media.

Η Μαγιόρκα έκανε 29 φάουλ στο συγκεκριμένο παιχνίδι, εκ των οποίων τα 10 ήταν πάνω στον 22χρονο Βραζιλιάνο των “Μερένγκες”. Επίδοση ρεκόρ για ποδοσφαιριστή στο ισπανικό πρωτάθλημα, από το χρόνο που καταγράφονται επίσημα τα στατιστικά από την εταιρεία Opta. Μάλιστα, 4 από αυτά, μόλις στα 22’ παιχνιδιού, το οποίο ήταν μια… δήλωση προθέσεων των αντιπάλων.

Κορυφαίος στα top 5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Το θέμα με τα φάουλ που δέχεται ο Βινίσιους είναι κάτι που απασχολεί πλέον τη Ρεάλ Μαδρίτης και έχει αναφερθεί σε αυτό και ο Κάρλο Αντσελότι. Ωστόσο, ξεπερνά πια τα δεδομένα στην Ισπανία, διότι ο Βραζιλιάνος επιθετικός είναι ο παίκτης που έχει δεχτεί τα περισσότερα αντικανονικά μαρκαρίσματα συγκριτικά με τα κορυφαία 5 πρωταθλήματα στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, έχει δεχτεί ήδη 79 φάουλ αγωνιζόμενος σε 1.762 λεπτά. Δηλαδή, πιο πολλά από κάθε άλλη ολοκληρωμένη, δική του χρονιά, με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πέρυσι, παίζοντας για 2.699 λεπτά, δέχτηκε 74 φάουλ. Αντίστοιχα, είχε 54 τη σεζόν 2020/21 και 26 τη σεζόν 2019/20.

Για να γίνει αντιληπτή η διαφορά στα κερδισμένα φάουλ του Βινίσιους φέτος, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο δεύτερος στη λίστα είναι ο Νεϊμάρ της Παρί Σεν Ζερμέν, με 59 φάουλ σε 1.411.

Ακολουθούν ο Ισαάκ Σαξές της Ουντινέζε και ο Ματία Τσακάνι της Λάτσιο με 58 φάουλ έκαστος, αλλά σε 1.278 και 1.435 λεπτά αντίστοιχα. Τη σχετική πεντάδα κλείνει ο Βίλφριντ Ζαχά της Κρίσταλ Πάλας ο οποίος έχει υποστεί 57 φάουλ σε 1.664 λεπτά συμμετοχής.

Αξιοσημείωτο επίσης, είναι το γεγονός ότι στα πρώτα 18 ονόματα παικτών που έχουν… υποφέρει περισσότερο από τους αντίπαλους αμυντικούς, δε συμπεριλαμβάνεται εκείνο του Λιονέλ Μέσι.

Κλείνοντας, είναι δεδομένο ότι αυτό είναι ένα ρεκόρ με πολύ… πόνο για τον Βινίσιους Τζούνιορ και θα προτιμούσε να μην το κατέχει!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή