Κάτι πήγε… λάθος στα φετινά βραβεία FIFA;

Κάτι πήγε… λάθος στα φετινά βραβεία FIFA;
3'

Κάθε χρόνο αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον τα βραβεία της FIFA για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του έτους, τον προπονητή, την καλύτερη ενδεκάδα, καθώς και τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Πρώτα, πρέπει να τσεκάρεις το προγραμμα σουπερ λιγκ για την επόμενη αγωνιστική αλλά και μέχρι το τέλος!

Συνεχίζουμε… Πολλοί είναι εκείνοι που αμφισβητούν την εγκυρότητά τους, με την έννοια ότι τα κριτήρια δεν είναι αμιγώς αγωνιστικά, αλλά η τελική κατάταξη επηρεάζεται από την απήχηση που έχουν ορισμένοι ποδοσφαιριστές.

Αυτή η άποψη αφορά κυρίως τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο οι οποίοι τα τελευταία χρόνια μονοπωλούσαν τις πρωτιές. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Παρί Σεν-Ζερμέν είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο για το 2022, λόγω της κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ με την εθνική Αργεντινής. Όντας ο φύσει και θέσει ηγέτης της “Αλμπισελέστε”, σημείωσε πολύ κρίσιμα γκολ ώστε να οδηγήσει στο θρίαμβο την ομάδα του.

Στη δεύτερη θέση έμεινε ο συμπαίκτης του στους Παριζιάνους, Κιλιάν Μπαπέ (πρώτος σκόρερ πέρυσι στη Ligue 1), ο οποίος μάλιστα ήταν και φιναλίστ στον τελικό του Μουντιάλ με τη Γαλλία, σκοράροντας τα τρία τέρματα της ομάδας του.

Στην τρίτη θέση κατατάχθηκε ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στη κατάκτηση του 14ου Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία της, με 10 από τα 15 γκολ του στη διοργάνωση, στα νοκ-άουτ. Επίσης, πανηγύρισε το πρωτάθλημα Ισπανίας, όντας πρώτος σκόρερ με 27 τέρματα.

Κι αν αυτή η βράβευση φαντάζει απολύτως λογική, διότι ο Μέσι έκανε… το ακατόρθωτο, να πάρει τον τίτλο με την Αργεντινή στο Κατάρ, εκεί που εγείρονται ερωτηματικά, είναι στο βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα στον κόσμο.

Μαρτίνες ή… Κουρτουά;

Σύμφωνα με την ψηφοφορία και τα αποτελέσματα της FIFA, ο καλύτερος τερματοφύλακας είναι το Εμιλιάνο Μαρτίνες. Βασικό στέλεχος της εθνικής Αργεντινής από την προκριματική φάση, έως τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και την κατάκτηση του τροπαίου. Βασικός και αναντικατάστατος τα τελευταία χρόνια και στην Άστον Βίλα που συμμετέχει στην Πρέμιερ Λιγκ.

Αυτό όμως που προκάλεσε τεράστια έκπληξη, είναι ότι δε συμπεριλαμβάνεται στην καλύτερη ενδεκάδα της περσινής σεζόν από τη FIFA. Εκεί, φιγουράρει στον “άσο” ο Τιμπό Κουρτουά της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Βέλγος έχει να αντιπαρατάξει ένα πρωτάθλημα Ισπανίας και ένα Τσάμπιονς Λιγκ στην περίοδο που προσμετράται ως κριτήριο.

Αναμφίβολα δεν έχει καμιά λογική η συγκεκριμένη… διαφορροποίηση στις επιλογές από τους ιθύνοντες της διοργανώτριας αρχής. Φανταστείτε, για παράδειγμα, ο Λιονέλ Μέσι ως ο κάτοχος του τροπαίου του κορυφαίου ποδοσφαιριστή πέρυσι, να μην ήταν μέλος της καλύτερης ενδεκάδας!

Η κορυφαία ενδεκάδα

Για την ιστορία, η καλύτερη ενδεκάδα της FIFA συμπληρώνεται από τους αμυντικούς Ασράφ Χακίμι (Παρί Σεν-Ζερμέν), Φίρχιλ φαν Ντάικ (Λίβερπουλ), Ζοάο Κανσέλο (Μάντσεστερ Σίτι/Μπάγερν Μονάχου), τους μέσους Κέβιν Ντε Μπράινε (Μάντσεστερ Σίτι), Καζεμίρο (Ρεάλ Μαδρίτης/Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Λούκα Μόντριτς (Ρεάλ Μαδρίτης) και τους επιθετικούς Λιονέλ Μέσι (Παρί Σεν-Ζερμέν), Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ Μαδρίτης), Έρλινγκ Χόλαντ (Ντόρτμουντ/Μάντσεστερ Σίτι), Κιλιάν Μπαπέ (Παρί Σεν-Ζερμέν).

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή