Τα αυτοκίνητα θα μπορούν εύκολα να είναι 90% πιο ήσυχα στο εσωτερικό τους

Οι μηχανικοί της Silentum έχουν εξελίξει ένα ειδικό λογισμικό που περιορίζει το επίπεδο του μέσα από το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου.

Newsbomb

1'

Του Γιάννη Σκουφή

Δεν πρόκειται για κάτι εντελώς καινούργιο μιας και παρόμοια συστήματα εφαρμόζονται καιρό τώρα. Απλά το σύστημα της ισραηλινής εταιρείας Silentum είναι από τα πιο πλέον αποδοτικά και λειτουργεί συμπληρωματικά με μια μελετημένη ηχομόνωση. Η οποία περιορίζει σε πρώτη φάση το θόρυβο από τον κινητήρα, από την κύλιση των ελαστικών ή τον αεροδυναμικό στις μεγάλες ταχύτητες.

Τι είναι όμως αυτό που διαφοροποιεί το σύστημα της Silentum από τα ηχοακυρωτικά (noise-cancelling) που χρησιμοποιούνται ήδη; Ενώ τα τελευταία καλούνται να περιορίσουν τον θόρυβο με μια παραγόμενη συχνότητα από τα ηχεία του ηχοσυστήματος που τον επικαλύπτει, το λογισμικό των Ισραηλινών είναι τόσο έξυπνο που τον εξαφανίζει εντελώς!

Έτσι η καταστολή του θορύβου φτάνει μέχρι και το 90%, χωρίς μάλιστα να επηρεάζεται από την ποιότητα του οδοστρώματος, τις στροφές λειτουργίας του κινητήρα ή την ταχύτητα του αυτοκινήτου. Οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν πως ανά πάσα στιγμή το σύστημα τους καταγράφει τον θόρυβο και παράγει στιγμιαία το ηχοακυρωτικό σήμα που διαχέεται στην καμπίνα των επιβατών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.914 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - Νέο ρεκόρ με 35 νεκρούς και 228 διασωληνωμένους

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή