Γιατί στη ΝΔ θεωρούν τον Κασσελάκη ανερμάτιστο και ατεκμηρίωτο;

Στην Πειραιώς επιμένουν ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικοτητα και επιλέγουν να τον αντιμετωπίσουν με ειρωνικά σχόλια αρνούμενοι να λάβουν σοβαρά το δημόσιο λόγο του

Γιατί στη ΝΔ θεωρούν τον Κασσελάκη ανερμάτιστο και ατεκμηρίωτο;
INTIME NEWS
2'

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας σχολίασαν τις πρόσφατες δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη, χαρακτηρίζοντας τον λόγο του ανερμάτιστο και ατεκμηρίωτο, ενώ κατηγόρησαν τον ίδιο για συνεχείς επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης και για συκοφαντίες κατά των πολιτικών αντιπάλων.

Οι συνεχείς κυβιστήσεις του Κασσελάκη τόσο γύρω από τα θέματα του κράτους δικαίου, όσο και με τις οικονομικές του δραστηριότητες, έχουν αλλάξει την στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου, όσο και της ΝΔ συνολικά. <<Όσο κι αν προσπθήσαμε να τον αντιμετωπίσουμε με όρους πολιτικούς, αποτύχαμε>>, λένε κυβερνητικά στελέχη αναφερόμενα στον Κασσελάκη και προσθέτουν ότι ο άνθρωπος δεν έχει αρχή, μέση και τέλος...

Χθες ειδικά, κυβερνητικά στελέχη, αναφερόμενα στη συνέντευξή του, τόνισαν την ειρωνεία του ότι η παράνομη πισίνα του είναι αποδεκτή, μόνο και μόνο λόγω ηλικίας και βάθους. Τέλος, οι ίδιες πηγές άφησαν αιχμές ότι ο Κασσελάκης, λόγω της παρατεταμένης έκθεσής του στον ήλιο της Μυκόνου, δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα.

Πρακτικά δεν μπορούν να τον πάρουν στα σοβαρά, ούτε βεβαίως να πέσουν στην παγίδα της ηρωοποίησής του. Στο πρωθυπουργικό περιβάλλον διατείνονται ότι έχουν πλέον «διαβάσει» πολύ καλά το φαινόμενο <<Κασσελάκης>>, όπως και τον υποτιθέμενο πόλεμο που έχει ανοίξει υποτίθεται ο τελευταίος με την διαπλοκή και τα media γενικά και αόριστα, προκειμένου να περάσει την εικόνα ότι τον χτυπούν τα συμφέροοντα.

Στη ΝΔ θα περιμένουν υπομονετικά τις εσωτερικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες θα λάβουν χώρα μέσα στο φθινόπωρο και οι οποίες μπορεί να πυροδοτήσουν ευρύτερες αλλαγές σε συνδυασμό με τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση θα κριθεί από αυτά που απασχολούν τους πολίτες και πριν απ’ όλα την ακρίβεια, σε συνδυασμό με το χαμηλό ύψος μισθών και συντάξεων, από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, το ύψος ενοικίων κ.λπ.

Έχει το ατού της κυβερνησιμότητας και δεν απειλείται από συνεχείς εσωτερικές διασπάσεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να μην έχει πλέον 41%, αλλά δεν είναι αρχηγός υπό αμφισβήτηση. Διατηρεί ισχυρό το προφίλ του πρωθυπουργού κάτι που δεν φαίνεται να έχει ούτε ο Κασσελάκης, ούτε οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Κοντολογίς στη ΝΔ δεν θα χρίσουν ποτέ βασικό τους αντίπαλο τον Κασσελάκη κυρίως γιατί θεωρούν ότι δεν ελέγχει το κόμμα του. Επίσης θεωρούν ότι οι εξελίξεις στην κεντροαριστερά θα οδηγηθούν σε μεγαλύτερο αδιέξοδο και από αυτό θα βγει κερδισμένη η ΝΔ που έτσι κι αλλιώς έχει διεισδύσει στο χώρο του Κέντρου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή