Αυτό είναι ένα πολύ σπάνιο βαν Alfa Romeo

Παρόλο που η Alfa Romeo μετρά πάνω από έναν αιώνα ιστορίας ελάχιστοι θα γνωρίζουν πως πέρα από σπορ και οικογενειακά αυτοκίνητα είχε κατασκευάσει και βαν.  

Αυτό είναι ένα πολύ σπάνιο βαν Alfa Romeo
2'

Του Γιάννη Σκουφή

Το εν λόγω βαν είναι ένα Alfa Romeo F12 Furgone Van του 1973 και είχε χρησιμοποιηθεί ως όχημα υποστήριξης για την αγωνιστική ομάδα Moto Villa κατά τη δεκαετία του ‘70. Η Moto Villa κυριαρχούσε στους αγώνες motocross στην κατηγορία των 250 κ.εκ. από το 1975 έως και το 1977.

Εκείνη την εποχή το Alfa Romeo F12 είχε ως στόχο να ανταγωνιστεί το Renndienst της Volkswagen, ένα Type 2 που χρησίμευε ως όχημα υποστήριξης για την εργοστασιακή ομάδα της Porsche στον διάσημο αγώνα Mille Miglia.

Το F12 Furgone Van έχει έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 1.290 κ.εκ. με ένα καρμπυρατέρ Solex και απόδοση 54 ίππων.

Αφού παρείχε τις υπηρεσίες του στην ομάδα Moto Villa, το συγκεκριμένο F12 Furgone Van ήταν σε κάποια αποθήκη έως το 2016. Στη συνέχεια αγοράστηκε από τον Ed Seymour, ένα γνωστό συντηρητή της Alfa Romeo που το έκανε σαν καινούργιο.

Στη συνέχεια πωλήθηκε για να αποτελέσει μέρος μιας διάσημης συλλογής στη Νότια Καλιφόρνια και να βαφτε στα χρώματα της Autodelta, το εργοστασιακό αγωνιστικό τμήμα της Alfa Romeo που ιδρύθηκε το 1961.

Η Gooding & Company, η εταιρία που έχει αναλάβει την δημοπρασία στο Pebble Beach στις 18-19 του μήνα, εκτιμά πως θα πετύχει μία τιμή που θα κυμαίνεται από τις 100 έως τις 130 χιλιάδες δολάρια.

Όποιος αποκτήσει το βαν θα πάρει και έναν ανακατασκευασμένο κινητήρα 1.300 κ.εκ. από μία Alfa Romeo 750 του 1958 που θα υπάρχει στο πίσω μέρος του βαν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή