Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Άνοιξαν τα εποχιακά καταστήματα - Αυστηρά μέτρα και ο κόσμος... «μουδιασμένος»

Lockdown: «Πρεμιέρα» σήμερα για τα εποχιακά καταστήματα, με την κακοκαιρία να κάνει δύσκολη τη ζωή καταστηματαρχών και πολιτών

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Άνοιξαν τα εποχιακά καταστήματα - Αυστηρά μέτρα και ο κόσμος... «μουδιασμένος»
3'

Φωτογραφίες: Σπύρος Μελισσάρης

Από τις 7:00 το πρωί της Δευτέρας (7/12), 110 εποχιακά καταστήματα σε όλη χώρα, ανέβασαν… ρολά, πάντα εφαρμόζοντας του κανόνες που επέβαλε η κυβέρνηση.

Οι καταστηματάρχες περίμεναν από νωρίς κόσμο, λόγω του καιρού όμως η κίνηση ήταν ελάχιστη. Μετά το τέλος της έντονης βροχόπτωσης, τα καταστήματα άρχισαν να δέχονται όλο και περισσότερους πολίτες, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα, όμως και πάλι η κίνηση δεν ήταν η αναμενόμενη.

Ο φωτογραφικός φακός του Newsbomb.gr βρέθηκε σε κατάστημα χριστουγεννιάτικων στην Καλλιθέα και σας μεταφέρει εικόνες. Οι καταναλωτές έστειλαν το απαραίτητο sms με τον κωδικό «2» στο 13033 ή είχαν το συμπληρωμένο έντυπο κίνησης και φορώντας τις μάσκες τους, περίμεναν με αποστάσεις τη σειρά τους για να μπουν στο κατάστημα.

Μέσα υπήρχαν σε διάφορα σημεία αντισηπτικά, ενώ οι καταστηματάρχες δεν επέτρεψαν την είσοδο σε όσους δεν είχαν μάσκα. Να θυμίσουμε πως τα εποχιακά καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 7 το πρωί έως τις 20:30 το βράδυ, μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου 2021.

Ως προς αριθμό των πολιτών εντός των καταστημάτων ισχύουν τα κάτωθι:

  • Αναλογία ατόμων ανά τ.μ. 4/100
  • Άνω των 100 τ.μ. 1 άτομο για κάθε 15 τ.μ.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό εργασίας και τους πελάτες/επισκέπτες/καταναλωτικό κοινό.
  • Τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ ατόμων.
  • Συνίσταται η μη χρήση ανελκυστήρων. Αν η χρήση τους θεωρηθεί ωστόσο αναγκαία, η πληρότητα σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο θα πρέπει να είναι της τάξεως του 40%.
  • Σε περίπτωση ύπαρξης κυλιόμενων κλιμάκων, δεν επιτρέπεται η χρήση ανελκυστήρα παρά μόνο σε ΑΜεΑ, σε ηλικιωμένα άτομα ή για χρήση τροφοδοσίας.

Οι ΚΑΔ των καταστημάτων που ανοίγουν

  • Λιανικό εμπόριο φωτιστικών διατάξεων των τύπων που χρησιμοποιούνται στα χριστουγεννιάτικα δέντρα με ΚΑΔ/47.59.56.16
  • Λιανικό εμπόριο απομιμήσεων χριστουγεννιάτικων δέντρων με ΚΑΔ/47.65.67.02 Λιανικό εμπόριο εορταστικών ειδών γενικά με ΚΑΔ/47.65.67.06
  • Λιανικό εμπόριο εορταστικών, αποκριάτικων και άλλων ψυχαγωγικών ειδών κλπ με ΚΑΔ/47.65.67.07
  • Τα προϊόντα που εντάσσονται στους παραπάνω 4 ΚΑΔ μπορούν να πωλούνται και από τις Υπεραγορές Τροφίμων (σουπερ μάρκετ).

Επιχειρήσεις που διαθέτουν τους παραπάνω ΚΑΔ ως δευτερεύοντες απαγορεύεται να πωλούν τα εν λόγω προϊόντα. Επίσης δεν επιτρέπεται η μεταβολή στοιχείων ως προς τον πρωτεύοντα ΚΑΔ μέσω της φορολογικής διοίκησης, καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων.

Η απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown - Έκτακτες ανακοινώσεις: Ποια μαγαζιά ανοίγουν – Τι θα γίνει με μετακινήσεις και εστίαση

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή