Συναγερμός στο Μαξίμου: Δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση - Ιδιαίτερα ανήσυχοι οι ειδικοί

Lockdown: «Δεν πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς», διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας παράλληλα πως η Πολιτεία βρίσκεται σε  ετοιμότητα της Πολιτείας για την πιστή εφαρμογή των μέτρων τις μέρες των εορτών.

Συναγερμός στο Μαξίμου: Δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση - Ιδιαίτερα ανήσυχοι οι ειδικοί
2'

Οι ειδικοί κρούουν τον «κώδωνα» του κινδύνου για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, καθώς υπάρχει η ανησυχία πως είναι πιθανό να αποτελέσει εστία υπερμετάδοσης του ιού.

Πάντως βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να παραμείνει σταθερή η επιδημιολογική καμπύλη, παρόλο που λόγω της εορταστικής περιόδου παρατηρείται χαλάρωση και οι πολίτες έχουν κουραστεί από τον πολύμηνο περιορισμό.

Αυτό που προέχει είναι να να αποφευχθεί η έξαρση του ιού στις γιορτές για να μην χρειαστεί να οδηγηθούμε σε παράταση μέτρων μετά την 7η Ιανουαρίου και ένα τρίτο κύμα της πανδημίας.

Γι’ αυτό το λόγο οι έλεγχοι από χθες το βράδυ είναι σαρωτικοί και εντατικοί.

Για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 22:00 ακόμη και την Πρωτοχρονιά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι «αν θέλαμε την ενθάρρυνση των ρεβεγιόν δεν θα βάζαμε κανένα μέτρο».

Φοβόμαστε τα ρεβεγιόν, είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απειλεί να τινάξει στον αέρα όσα χτίσαμε με μεγάλο κόπο και κόστος, υπογράμμισε ο υπουργός. «Καταλαβαίνω την ανάγκη να δούμε τους συγγενείς και να περάσουμε όμορφα, είπε ο κ. Γεωργιάδης, όμως «δυστυχώς αυτός ο ιός τρέφεται από τις δικές μας χαρές και τις μετατρέπει σε λύπες και τραγωδίες».

Εν τω μεταξύ χθες πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες εν όψει της άφιξης του εμβολίου. Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκε ότι όλα βαίνουν σύμφωνα με τον σχεδιασμό και εξετάστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την ταχεία υλοποίηση της πρώτης φάσης του Εθνικού Σχεδίου Εμβολιασμού με την άφιξη των πρώτων εμβολίων στην Ελλάδα.

Ειδική μνεία έγινε για τα μεγάλα ποσοστά θετικής απόκρισης των υγειονομικών στη διαδικασία του εμβολιασμού, γεγονός που στέλνει, με το θετικό τους παράδειγμα, ένα μήνυμα για την πορεία της όλης προσπάθειας σε εθνικό επίπεδο. Παράλληλα, τονίστηκε η σημασία της ενημέρωσης των πολιτών μέσω της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού για τη σημασία του εμβολιασμού και για το πώς φτάσαμε, μέσα από μια παγκόσμια αλυσίδα συνεργασίας ειδικών και επιστημόνων, στο δρόμο για την δημιουργία ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου ώστε να χτίσουμε σταδιακά τείχος ανοσίας.

Επίσης τέθηκαν επί τάπητος τα επιδημιολογικό δεδομένα και επισημάνθηκε ότι είναι αναγκαία η πιστή τήρηση των μέτρων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τι αλλάζει σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα το 2021

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή